Jump to content
LaunchBox Community Forums

Community Theme Creator for BigBox 2.1

   (17 reviews)

1 Screenshot

About This File

Instructions

1. Download the .ZIP and UNBLOCK!

2. Unzip to a new location, DO NOT overwrite the existing forum build

3. Copy the content from the "My Theme Projects" folder from your existing Theme Creator folder and Paste into the new "My Theme Projects"

 

Things to Note

When opening the new Theme Creator it will upgrade ALL your copied Themes, this process only happens once so if you notice a delay now you know why.

 

Manuals / How to

Refer to my YouTube channel or visit Faeran's Theme Creator Workshop videos to better understand the new features.

Dave Paterson - YouTube

Development Live Streams - YouTube

 

Obsolete UI Elements

Some UI Elements have been made obsolete as you can now recreate your own custom versions of them with this build, here is a video explaining how you can replace them.

 

 

Screenshots

Untitled.png

Untitled2.png

Untitled3.png

Untitled4.png

Edited by y2guru


What's New in Version 2.1   See changelog

Released

This is a corrected 2.1 Build

 

  • Fixed Metadata random fallback image to force refresh
  • Added Target Platform and Target OS to all existing Projects 
  • Fixed ColorTint color default from null to White
  • Fixed Effect ColorCondition, when setting the Effect type to None, the Color Condition was being remembered the next time DropShadow is selected
  • Fixed Paste in Place, wasnt pasting in place!
  • Fixed Visibility Conditioning, convert internal to external value upon refresh/load of window
  • Fixed Editor Crash when selecting a UI Element set to autosize(width and height) and its content is empty and uses margins
  • Fixed Drag/Drop of UI Elements, drop was being allowed between markers
  • Fixed Drag/Drop of Groups, prevent Drag of Group into Structure of Elements
  • Changed Editor to allow Elements placed on the Main Canvas to exceed the Canvas size when Canvas Lock is switched off
  • Added New Parent Element "Canvas"
  • Fixed Condition Profile, changing the case of the profile name no longer results in Profile already exists
  • Fixed Animation Editor - Decimals allowed on entry for new value, but ignored when switching to a new animation frame
  • Fixed Editor when in a non Stretched Aspect Ratio, Width/Height was being automatically changed 
  • Added Metadata Image fields "Advertisement Flyer - Back" and "Advertisement Flyer - Front"
  • Changed UI Element "Selected Item Video" to include AutoSize width and Height properties (only works for Windows Media Player in BigBox)
  • Changed UI Element "Image", when Image is collapsed or set to Opacity=0 then the Image Source (the actual Image) is removed
  • Fixed System View and Text Filter View - Selected Item Colors were not being applied
  • Fixed Editor when in a non Stretched Aspect Ratio, X/Y was being automatically changed 
  • Like 30
  • Thanks 15
  • Game On 3
  • Unusual Gem 15

User Feedback

Recommended Comments



36 minutes ago, y2guru said:

What version of launchbox/big box are you using?  ( the database could vary based on that version )  and I’ll make sure I’m using the same one

the latest beta, 11.9 beta 6

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, y2guru said:

Seems to be an issue with your setup as no one else has reported a similar issue, but I’ll take a look at lunchtime and see what’s special with that platform and those range of games

What was the last title listed?  Mystery murder Jack the Ripper?

also the latest forum build is 1.0.8.97 but that wouldn’t address this issue 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, y2guru said:

What was the last title listed?  Mystery murder Jack the Ripper?

also the latest forum build is 1.0.8.97 but that wouldn’t address this issue 

For me, it was "Kobito Game Taizen" within the Nintendo 3DS folder. I'm using the latest forum build also

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, bundangdon said:

For me, it was "Kobito Game Taizen" within the Nintendo 3DS folder. I'm using the latest forum build also

 

Very strange, it works for me every time, using both the latest forum build and my future build.

image.thumb.png.dfc91632550941c73840d73364d01ced.png

image.thumb.png.f27e89a9496773f2d6c4f491a2b4fe14.png

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, y2guru said:

 

Very strange, it works for me every time, using both the latest forum build and my future build.

image.thumb.png.dfc91632550941c73840d73364d01ced.png

image.thumb.png.f27e89a9496773f2d6c4f491a2b4fe14.png

Strange. I'll try it with a fresh install of Launchbox/BigBox and see what happens. Does it matter which version Windows you're running? I'm using the 2020 version (updated) of Windows 10 Pro

Update: I just tried it with a new/fresh install of LaunchBox and the results were the same - stops at Nintendo 3DS

Edited by bundangdon
Link to comment
Share on other sites

Just wanted to put it out there that I would love to see this updated to support the brand new Wall View CoverFlow Wheel that comes with LaunchBox v11.10!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hi, I'm having performance issue with my new theme that I'm building. It happens in game wheel view. The view has game video, box art and screenshot. At first the wheel works fine, but after I have scrolled through dozens of games the theme is slowing down. There is a huge lag when trying to navigate. This problem does not occur in BigBox default theme. When I close bigbox and start it again, the theme works fine, until I have scrolled through multiple games again. Could there be a memory leak or something? Don't know why it would slow downotherwise.

Using the latest build from LaunchBox and Community Theme Creator.

Edited by thimolor
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, thimolor said:

Hi, I'm having performance issue with my new theme that I'm building. It happens in game wheel view. The view has game video, box art and screenshot. At first the wheel works fine, but after I have scrolled through dozens of games the theme is slowing down. There is a huge lag when trying to navigate. This problem does not occur in BigBox default theme. When I close bigbox and start it again, the theme works fine, until I have scrolled through multiple games again. Could there be a memory leak or something? Don't know why it would slow downotherwise.

Using the latest build from LaunchBox and Community Theme Creator.

Please direct these performance issues to the big box team, the theme creator has not had any major changes since last year, big box has changed in the past 2 releases

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/13/2021 at 10:30 AM, thimolor said:

Hi, I'm having performance issue with my new theme that I'm building. It happens in game wheel view. The view has game video, box art and screenshot. At first the wheel works fine, but after I have scrolled through dozens of games the theme is slowing down. There is a huge lag when trying to navigate. This problem does not occur in BigBox default theme. When I close bigbox and start it again, the theme works fine, until I have scrolled through multiple games again. Could there be a memory leak or something? Don't know why it would slow downotherwise.

Using the latest build from LaunchBox and Community Theme Creator.

i fixed the lag/freeze issue, new Community Creator 1.0.8.99 is now available

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Fantastic 2.0 update! I really like the improved hierarchy dragging, it's intuitive and there is no question where you are dragging the element in the editor. One thing I noticed, the editor window will not automatically scroll if I'm trying to drag an item up/down in the list. Am I not doing it right?

I know you are working on it, but I am really looking forward to wall view support. Thank you for all your hard work!

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Knowcontrol said:

Fantastic 2.0 update! I really like the improved hierarchy dragging, it's intuitive and there is no question where you are dragging the element in the editor. One thing I noticed, the editor window will not automatically scroll if I'm trying to drag an item up/down in the list. Am I not doing it right?

I know you are working on it, but I am really looking forward to wall view support. Thank you for all your hard work!

A semi-circle bubble appears at the top and bottom of the list when dragging, simply move your mouse pointer into them and the list will scroll up and down, it actually detects the position within these bubbles, so the further in the faster it scrolls

Edited by y2guru
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Knowcontrol said:

Fantastic 2.0 update! I really like the improved hierarchy dragging, it's intuitive and there is no question where you are dragging the element in the editor. One thing I noticed, the editor window will not automatically scroll if I'm trying to drag an item up/down in the list. Am I not doing it right?

I know you are working on it, but I am really looking forward to wall view support. Thank you for all your hard work!

Glad you like the hierarchy dragging, it was something i should have done a year ago, but was forced into it Friday thru to Sunday morning in order to remove all existing crash issues.

Link to comment
Share on other sites

Maybe this isn't useful to most, but would it be possible to string videos - e.g. When one video ends, begin another, possibly with a fade-to-black as an option. This may be just too hard to program but I was curious.

P.S. Where are the crash logs? I'm getting some repeatable ones.

I have a Grid that is holding multiple grids (one grid per platform). Each of those platform grids has a visibility of Collapsed unless the platform name is abcxyz. Inside THAT grid is a media image and a media video. Both the image and video are set to visible. This all works as expected - the platform video and image are collapsed until that platform is selected, they are then displayed. The problem - the video begins playing in the background so you hear all 17 videos playing at once even though only one is being displayed. The code error that pops up is when the Mute is toggled for the video.

image.thumb.png.f0b0c2bfe0c09804fa4e926cc58150e2.png

Edited by Knowcontrol
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Knowcontrol said:

Maybe this isn't useful to most, but would it be possible to string videos - e.g. When one video ends, begin another, possibly with a fade-to-black as an option. This may be just too hard to program but I was curious.

P.S. Where are the crash logs? I'm getting some repeatable ones.

I have a Grid that is holding multiple grids (one grid per platform). Each of those platform grids has a visibility of Collapsed unless the platform name is abcxyz. Inside THAT grid is a media image and a media video. Both the image and video are set to visible. This all works as expected - the platform video and image are collapsed until that platform is selected, they are then displayed. The problem - the video begins playing in the background so you hear all 17 videos playing at once even though only one is being displayed. The code error that pops up is when the Mute is toggled for the video.

image.thumb.png.f0b0c2bfe0c09804fa4e926cc58150e2.png

i dont keep crash logs, the exception is thrown into an exception window, so you can copy/paste to me

I would condition the visibility on the videos themselves, so that when collapsed they will not play, collapsing the parent grid will not cause the videos to stop

also you can direct your user defined videos to sequentially or randomly play videos one after another from various folders like this

 

image.thumb.png.7043108ae866839058665249e9bc9213.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, y2guru said:

i dont keep crash logs, the exception is thrown into an exception window, so you can copy/paste to me

I would condition the visibility on the videos themselves, so that when collapsed they will not play, collapsing the parent grid will not cause the videos to stop

also you can direct your user defined videos to sequentially or randomly play videos one after another from various folders like this

 

image.thumb.png.7043108ae866839058665249e9bc9213.png

also, looking at your hierarchy, you dont need to design a grid and image/video element for each platform, you can use metadata values to push into an image or video element 

For video

image.thumb.png.a5cf120e99a2e1b0702dca919325e28c.png

 

for images

image.thumb.png.8af1e8cffb6611f7065cbee0f2008e2a.png

Link to comment
Share on other sites

On 8/11/2021 at 9:25 PM, y2guru said:

looking at your hierarchy, you dont need to design a grid and image/video element for each platform, you can use metadata values to push into an image or video element

I now remember why I did a grid for each image/video - that's because the videos for each platform need to be in a different location and size for each platform image. Yes, I can just use Viking's fully-combined videos but my intent was to keep the file size down by using the individual elements. (yes, they are significantly smaller if I use the video/image separate rather than have them combined as a single video file.)

Edited by Knowcontrol
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hi All,

Need some help please!

When I specify a 'fan art' image as a background, it seems to show correctly in the editor, but in Big Box itself, it shows a logo or 3D game box instead.

I'm not sure if this is some sort of issue with the theme creator output, a setting in BigBox or I'm doing something wrong.

PS. Dave, this happens in the older version also, but I was waiting to see if v2 fixed it.

Theme file's available here if it helps, but happens in others also: https://1drv.ms/u/s!AoFueavJ8K0m3Jc7PGBfyVCeBe_Ydw?e=5Pg68u

Image 1 is in the editor, Image 2 is in BigBox.

Thanks!!!

 

Image1.png

image2.png

Edited by asmithau
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, asmithau said:

Hi All,

Need some help please!

When I specify a 'fan art' image as a background, it seems to show correctly in the editor, but in Big Box itself, it shows a logo or 3D game box instead.

I'm not sure if this is some sort of issue with the theme creator output, a setting in BigBox or I'm doing something wrong.

PS. Dave, this happens in the older version also, but I was waiting to see if v2 fixed it.

Theme file's available here if it helps, but happens in others also: https://1drv.ms/u/s!AoFueavJ8K0m3Jc7PGBfyVCeBe_Ydw?e=5Pg68u

Image 1 is in the editor, Image 2 is in BigBox.

Thanks!!!

 

Image1.png

image2.png

Looks like your bigbox settings are favoring clear logos over fan art

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 

14 hours ago, Mr. RetroLust said:

@asmithau Have you checked your settings in Launchbox Tools/Media/Background Priorities?

Thanks @Mr. RetroLust - got me on the right track!

Needed to untick these two boxes on BigBox.

 

tweaks.jpg

Edited by asmithau
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hello,
I have a problem when I am trying to create a new theme.
If I put an object of type image, in properties I say metadata and arcade marquee, when the game has marquee it shows it perfectly, but when the game does not have marquee it is always showing me the image of Box 2D indistinctly that I put default image or not.

I would be very grateful if someone could help me, I'm going crazy.

Note: in the community editor it behaves correctly, it is when I visualize it from Bigbox when it behaves like this.

I attach the properties that I have put to the object

Thanks in advance

error.png

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Aiwer said:

If I put an object of type image, in properties I say metadata and arcade marquee, when the game has marquee it shows it perfectly, but when the game does not have marquee it is always showing me the image of Box 2D indistinctly that I put default image or not.

My theme uses marquees and I have this issue as well. The built in image priorities within launchbox will cause havoc with your marquees. The only way I've found to get around it is to uncheck everything in the box front image priorities. Unfortunately this breaks the box front view if you intended to use it in your theme as well. It would be nice if this got some attention from the development side. The odd shape of a marquee is pretty intentional and having other images shown in their place doesn't really work very well in my humble opinion. From a theme creation side of things, I wish we could turn off image priorities completely, but I'm not sure we'll ever get that kind of control.

box front priorities.png

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, JaysArcade said:

My theme uses marquees and I have this issue as well. The built in image priorities within launchbox will cause havoc with your marquees. The only way I've found to get around it is to uncheck everything in the box front image priorities. Unfortunately this breaks the box front view if you intended to use it in your theme as well. It would be nice if this got some attention from the development side. The odd shape of a marquee is pretty intentional and having other images shown in their place doesn't really work very well in my humble opinion. From a theme creation side of things, I wish we could turn off image priorities completely, but I'm not sure we'll ever get that kind of control.

box front priorities.png

I would tend to agree with you, an option to turn off priorities

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, y2guru said:

I would tend to agree with you, an option to turn off priorities

Yeah this is one thing I have asked Jason if we can get. An image priorities for marquee since its current state defaults to box-front priorities. Wen creating marquee views you have to trick BB. Maybe you can help nudge that with him....??

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...