Jump to content
LaunchBox Community Forums
mADjAckJ

mame games won't load

Recommended Posts

yes look at my example it show 5 separate paths. One to the default ROMs folder that I don't use and 4 to my Z: Drive which is a mapped network drive

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, DOS76 said:

yes look at my example it show 5 separate paths. One to the default ROMs folder that I don't use and 4 to my Z: Drive which is a mapped network drive

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/6/2017 at 8:13 PM, neil9000 said:

Just go to your arcade platform on the left of launchbox, then click on a game then ctrl a to highlight them all, then go to tools/change roms folder path.

Hi Guys since update 9.8 everything is working except for mame the suggestion by @neil9000 is not working please help thanks in advance

Edited by bman83
edit

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, bman83 said:

Hi Guys since update 9.8 everything is working except for mame the suggestion by @neil9000 is not working please help thanks in advance

Can you be more specific as you what you mean by Mame is not working? 

What or how is it not working? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I deleted the perimeter line for mame and that did it eventhough I wouldn't be able to use the new pause feature. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Steel3470@yahoo.com said:

All set loads now, next issue is the light guns not working 

So is better to just update mame and roms right?

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Retro808 said:

Can you be more specific as you what you mean by Mame is not working? 

What or how is it not working? 

 

Hi @Retro808

The Mame emulator does not load the games. I get a launchbox loading screen and and launchbox game over screen.

Edited by bman83
update

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/29/2019 at 11:10 PM, bman83 said:
 

Hi @Retro808

The Mame emulator does not load the games. I get a launchbox loading screen and and launchbox game over screen.

Same here for MAME 0.210 on latest version Beta release of Launchbox

Running on Windows 10 64bit

Edited by cataclysm67

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, cataclysm67 said:

Same here for MAME 0.210 on latest version Beta release of Launchbox

Running on Windows 10 64bit

Can you provide more information, like what version your romset is, do games load if launched directly from MAME itself? Have your games worked before and now dont, or was this the first time you imported MAME?

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, neil9000 said:

Can you provide more information, like what version your romset is, do games load if launched directly from MAME itself? Have your games worked before and now dont, or was this the first time you imported MAME?

I am using MAME 0.210 romset and games load fine from MAME and when I use Rocketlauncher, just not when using Launchbox,BigBox with emulator settings.

If i run it through my RL setup it loads fine.

Used to work fine before latest update, now just tries to open then closes.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, cataclysm67 said:

I am using MAME 0.210 romset and games load fine from MAME and when I use Rocketlauncher, just not when using Launchbox,BigBox with emulator settings.

If i run it through my RL setup it loads fine.

Used to work fine before latest update, now just tries to open then closes.

 

Thanks

OK im guessing that rocketlauncher is the issue there so you are using rocketlauncher as the emulator in Launchbox and not MAME?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, neil9000 said:

OK im guessing that rocketlauncher is the issue there so you are using rocketlauncher as the emulator in Launchbox and not MAME?

no i am using MAME, i was just mentioning that RL works as an alternative

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, cataclysm67 said:

no i am using MAME, i was just mentioning that RL works as an alternative

Do your MAME settings match mine?

image.thumb.png.6e27f2c81939cdb3819c2f3adf159463.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, cataclysm67 said:

hi, yes they are

Then i am at a bit of a loss then. I am using 0.210 myself and everything is working just fine so it must be a configuration issue in Launchbox somewhere. Were you previously using a different version of the emulator in a different location so did you update the path, also you have told MAME itself where your roms are located right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, all is correct. I have been using it for a long time.

I thought I would try using Launchbox settings/emulator instead of RL and many systems run ok just not MAME.

I have seen others also mentioning it on forums.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, cataclysm67 said:

yes, all is correct. I have been using it for a long time.

I thought I would try using Launchbox settings/emulator instead of RL and many systems run ok just not MAME.

I have seen others also mentioning it on forums.

Most of the other users i have seen with issues are running old versions of MAME and we know what the issue is there its the new command-line added in the last release for Launchbox in order for the pause screens to work correctly, but thats not a issue for more recent versions, i believe 0.171 and up are fine.

Can you screenshot your MAME entry in Tools/Manage emulators/MAME and also can you right click a MAME game and go to edit and screenshot that along with the emulation tab please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...