Jump to content
LaunchBox Community Forums
latin625

Rocketlauncher and Mame

Recommended Posts

Hi, 

I recently has started taking another jab at RL and got it setup and running via various video tutorials. 

My new problem now is that when it launches MAME 1.77 it just shows a black MAME screen that says "loading game 0%" and it stays like that.  When I press ESC, it doesnt close the window and I have to hit the taskmanager to close the MAME 1.77 by force.

These are very small roms files and disable 7z and rom checking in RL, but the game will not load.  Outside of RL and only using LB, i have no issues.

I want to use RL because i have been told that this is how to handle Marquees, Bezels and even U360 joystick settings much easier, instead of going through my massive library and doing each game one at a time.

help?

Thanks!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It sounds like you have the Fade in screen enabled. If so, turn that off temporarily so you can see what is going on under the covers of RocketLauncher.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried it and removed fades... still stays stuck on the loading 0% black screen of MAME.  If I run it in LB, the loading screen in MAME fills up and the game loads.  Have no idea what to do next.  lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, the other platforms seem to work ok, though the screen is either too small or off center.  No luck on mame though...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your next step should be turn on the RocketLauncher logging, then post the result on the RocketLauncher forum and ask for help there.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Dragon57! 

Here is what I get from the log error:

CRC Check - No CRC defined on the header for: D:\Arcade\RocketLauncher\Module Extensions\gdip.ahk 

No idea what that means. lol.  I am using Mame 177 if that matters.  It works great via LB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, I know what it means, but that error makes no sense in context with MAME specifically. That ahk library is used across other emulator modules as well.

Are you using the latest RocketLauncher code? Have you tried forcing an update so you are assured the RocketLauncher files are all correct?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Dragon!  So i took your comment as a sign that things may be screwed up in the settings and the version of RL to begin with.  Downloaded a fresh version, installed and BOOM!  It worked no issues with MAME. 

Thanks man.  Gonna load up the systems and then work on seeing if someof my other issues have cleard up too, like the scanlines and full screen on Daphne.  Thanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent! I'm glad you got it working. Odd errors like that almost always point to corruption of a file, or two. If nothing comes to mind as to how this happened, you may want to keep a check in the Event Viewer of Windows for disk related errors. You may have a hard drive getting ready to die.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh boy.. hope not!  The drives are pretty new, but lots of frozen apps and lockups may be corrupting the drive.  I am trying to move everything to one drive so I can buy a 6 or 8tb external.  Thanks again man.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...