Jump to content
LaunchBox Community Forums
cleverest

PPSSPP crashes if opening game in Launchbox, but not when opened standalone

Recommended Posts

As far as I can tell, since updating to 8.1 LB this is happening, my PPSSPP emulation will not run a game properly, but only within LB... I get a STOPPED RESPONDING error, I've tried updating PPSSPP in case something was corrupted, no good....I CAN right-click a game in Launchbox and launch only PPSSPP and it plays a game fine, from within its own menu....but if I open ANY PSP game within LB I get a crash... (see image)

Anything else I can try?

PPSSPP crash.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Lordmonkus said:

Works fine for me using PPSSPP 1.5.4 and latest LB beta.

I'd try the beta, but don't want to update to those in this build....guess I'll have to wait.

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, cleverest said:

I'd try the beta, but don't want to update to those in this build....guess I'll have to wait.

Are you running Launchbox/Bigbox as administrator?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also having problems, I tried to drag and drop my games and it also crashes. Maybe it has to do with the command line?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, torben656 said:

I am also having problems, I tried to drag and drop my games and it also crashes. Maybe it has to do with the command line?

Same with @Lordmonkus currently on latest beta and just tested PPSSPP 1.5.4 and games loading/running fine in Launchbox. I do not have any command lines set for the emulator. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried drag n' dropping but still crashes. Also what I meant by command line is the default one. You know, like this "D:\Games and Stuff\Emulators\PPSSPP" "somegame.iso/cso"

Edited by torben656
I forgot something

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, torben656 said:

Tried drag n' dropping but still crashes

Dragging and dropping what to where?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well if ppsspp is crashing without even involving Launchbox in the equation, then it must me a emulator or PC issue. Like @Lordmonkus and @Retro808 said ppsspp works just fine for me in Launchbox. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, torben656 said:

Tried drag n' dropping but still crashes. Also what I meant by command line is the default one. You know, like this "D:\Games and Stuff\Emulators\PPSSPP" "somegame.iso/cso"

Here are snaps of my setting in LB. Nothing special just loaded everything the basic way. No unique setting or command line parameters. My PSP roms are either .cso or .iso. The default emulator check box in last pic is not checked since I also have Retroarch set up.

 

Capture.JPG

Capture2.JPG

Capture3.JPG

Capture4.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

You just beat me to that @Retro808 :) I too have no special setting and am running PPSSPP 1.5.4 and Launchbox 8.2 beta 2 and everything is working as expected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wait wait wait, are you perhaps using the stable PPSSPP build or the beta ones. I'm using the beta one, shoot I forgot to tell :|

Share this post


Link to post
Share on other sites

What beta version are you running their site is not showing one. I can try and download and test.

or I would say maybe download the stable version on your pc and see if it works. Than you will know if its a beta issue or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@torben656 Thanks for the link. When I get back to the house I will test the nightly build on my machines and report if it works or fails like on your system. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is definitely the beta version. I cannot get it to work in LB without crashing. The stable version has no issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tested with the latest nightly build on the site and crashes out but 1.5.4 stable works perfectly fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, Lordmonkus said:

Just tested with the latest nightly build on the site and crashes out but 1.5.4 stable works perfectly fine.

Since Launchbox just passing the emulator through, I’m not sure why it still crashing...maybe @Jason Carr would know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...