Jump to content
LaunchBox Community Forums
Codiox

Bigbox startup sound stuttering

Recommended Posts

Did anyone figure out what was causing this? I'm having the same issue. BigBox launches on my TV, and I get this audio glitch every single time. Kind of a bummer when you're showing off your sweet LaunchBox build to your buddies.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

It would help if we could find a common variable. In my situation, Big Box launches on a TV connected to a home theater receiver. It's possible that the audio drop out has something to do with the receiver decoding the audio, but I highly doubt that because it doesn't happen with anything else coming from the PC. For what it's worth, I tried replacing the audio file with the one that has the delay posted earlier in this thread. Same result.

Edited by radio5
clarification

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not a connectivity dynamic. There's a performance optimization needed in the app to address this. I can pick the exact spot where it will happen as the app loads, and it happens when the "recent" and "favorites" images fold into the screen as the app loads. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I scrolled through answers and cant see if this issue was resolved.

But now i have the problem.

I havent made any changes to soundpacks, which works fine outside of Bigbox and worked to begin with.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, I never found a solution. I ended up disabling the startup sound because it was pissing me off.

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×