Jump to content
LaunchBox Community Forums
Jason Carr

8.9-beta-1 Released

Recommended Posts

1 minute ago, neil9000 said:

Maybe, but they scrape from our database, i just uncheck 3D box from our database and grab them from emumovies.

Probably going both ways. I recall seeing the whole no-intro set before Jason started the database. Either way, I'm chit-chatting OT. Back to patch talk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if it's a bug - but I can't seem to separate out the box art for USA and Japanese versions of games. I edit the USA version with the right art, but that changes the Japanese version as well - and vice versa! I have my roms separated out (rather than combined); is it possible to achieve this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Dan said:

Not sure if it's a bug - but I can't seem to separate out the box art for USA and Japanese versions of games. I edit the USA version with the right art, but that changes the Japanese version as well - and vice versa! I have my roms separated out (rather than combined); is it possible to achieve this?

LaunchBox should automatically prioritize which image to display if the Region field on the games are set correctly, even if each game shows both images in the list.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jason Carr said:

LaunchBox should automatically prioritize which image to display if the Region field on the games are set correctly, even if each game shows both images in the list.

Sega Genesis boxart is horrendously co-mingled with MegaDrive, despite having my region priority set to US.

I imagine that has to get sorted out on the database end.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, GreenGriffon said:

Sega Genesis boxart is horrendously co-mingled with MegaDrive, despite having my region priority set to US.

I imagine that has to get sorted out on the database end.

 

Yes, that's correct. The data needs to be correct on the database (and contain both MD and SG art) to handle it correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Jason Carr said:

LaunchBox should automatically prioritize which image to display if the Region field on the games are set correctly, even if each game shows both images in the list.

Ah - so rather than delete the images for that game which relate to the other region, I need to have both in there and let Launchbox choose the right one automatically. What if I am adding images manually - how can I specify that an image is just for a certain region? 

Edit - just added the Japanese images to 10 Yard Fight (NES), alongside the US images. When refreshing the game in LB, it is showing the Japanese 3D box art for the "North America, Europe" version of the game! If I keep hitting the refresh button for that game, it seems to randomly choose whether to display the US or the Jap 3D box!

Edited by Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Dan said:

Ah - so rather than delete the images for that game which relate to the other region, I need to have both in there and let Launchbox choose the right one automatically. What if I am adding images manually - how can I specify that an image is just for a certain region? 

Edit - just added the Japanese images to 10 Yard Fight (NES), alongside the US images. When refreshing the game in LB, it is showing the Japanese 3D box art for the "North America, Europe" version of the game! If I keep hitting the refresh button for that game, it seems to randomly choose whether to display the US or the Jap 3D box!

You would have to manually place the image into the correct subfolder, for example LaunchBox\Images\Nintendo Entertainment System\Box - Front\Japan.

There may be an issue if the region doesn't match up exactly, so that's my guess as to what might be going on there. The name of the last folder should match the name of the region.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I am just now realising the significance of the regions' sub-folders in the image directories. Paying heed to this, it seems that things are indeed working better. Does LB scrape according to region? I have found that when I scrape a Japanese game, it can download both USA and Japanese art. Sorry for going off topic!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Dan said:

Yes, I am just now realising the significance of the regions' sub-folders in the image directories. Paying heed to this, it seems that things are indeed working better. Does LB scrape according to region? I have found that when I scrape a Japanese game, it can download both USA and Japanese art. Sorry for going off topic!

This could be improved, as I believe right now it just downloads everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure what it is, but I'm over here playing Altered Beast on MAME with my Fiancee and it keeps being interrupted at random with LaunchBox for some reason is opening up even though it's already opened. Not sure if it's due to moving the menu with the controller or not, but it's really annoying though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What kind of controller are you using ? Are you using a keyboard encoder arcade stick ? does it only happen when 2 people are playing ?

Maybe you're activating a button combo such as Alt + Tab or something similar to switch between apps just a thought.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using the Wireless Afterglow PS3/PC Controllers. Sometimes they even mix up and make Player 1 acts as Players 2 though. They kinda register commands to games as if they were XBOX though. I don't have any buttons acting as Alt or Tab or any keys either

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, was just a thought since I have never run into this issue myself and I know some arcade sticks use keyboard encoders which use keyboard button presses.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, all I know is it's very strange and not something I've ever experienced before until today.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, RULLUR said:

Yeah, all I know is it's very strange and not something I've ever experienced before until today.

Unfortunately that sounds fairly difficult to troubleshoot. I would first try rebooting to see if it still happens. The only thing I can think of is that something keeps running LaunchBox.exe or BigBox.exe in the background, as that will focus the window.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×