Jump to content
LaunchBox Community Forums
Freddy

USB devices keep getting disabled

Recommended Posts

 

I've got a mouse and a keyboard that never disappear on one USB hub...

then I've got a electric ice T trackball on a hub that disappears randomly every hour or so...  comes back on reboot

then I have two U360 joysticks on same hub that seems solid

then i have two Spintraks on a different hub that each disappear randomly every few hours....come back on reboot

on that hub, I have an ipac ultimate i/o for buttons and leds that seems solid

anyone have any idea why these usb devices might act this way?

Is this normal for these devices?

 

Freddy

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could be Windows it turning it off to save power.

Go into your Device Manager and check your USB devices, right click > properties. Then go to the Power Management tab of that device and see the All the computer to turn this device to save power box is checked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have windows 10 hit ctl+s and type in Device Manager find your USB hubs and go into the properties if there is a power option make sure to set it so Windows can't turn the device off

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

all the hubs were set so the computer couldn't turn them off...I assume this is correct?

 

under "human interface devices", i found three "USB input devices" that were checked to allow computer to turn them off.

I unchecked them....you guys think these were the trackball and the spinners?....that would be awesome...boy, would I feel silly if this was the problem !!

Also, if it matters, these three had the option to wake the computer unchecked...is this correct?

 

also, under the mice devices, i have everything set to allow waking the computer  and to not allow computer to turn them off....is this ok?

 

thanks for the advice....I'm rebooting to see if this fixes it....fingers crossed

 

Freddy

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your issue is a more general Windows issue so it's the first obvious place to look. Hopefully it solves the issue, if it doesn't then you may have to look into the specific devices themselves.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...