Jump to content
LaunchBox Community Forums
Mr_x92

Launchbox won't even open

Recommended Posts

20 minutes ago, The_Keeper86 said:

Where are the xml files located? And how do I restore the backups? I have a a lot of them in the backups folder.. I'm sorry if I'm being a pain :/

It can unfortunately be a pain to sort through the Backups folder, and there's not really any advice I can give you other than to use the ones with latest dates. The problem is figuring out which files are corrupted, which isn't easy. If you open up the files in your LaunchBox\Data folder (and subfolders) one-by-one in a text editor, you might be able to figure out which of them are corrupted, so I would start there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Jason Carr said:

It can unfortunately be a pain to sort through the Backups folder, and there's not really any advice I can give you other than to use the ones with latest dates. The problem is figuring out which files are corrupted, which isn't easy. If you open up the files in your LaunchBox\Data folder (and subfolders) one-by-one in a text editor, you might be able to figure out which of them are corrupted, so I would start there.

Did one last fresh install on the same HDD then copied everything from my old LB folder to the new one and it worked. I had two corrupt xml files which LB told me about.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, The_Keeper86 said:

Did one last fresh install on the same HDD then copied everything from my old LB folder to the new one and it worked. I had two corrupt xml files which LB told me about.

Awesome. Great to hear. :)

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the same issue, im using version 9.3 I go to update to latest 1.4, and it freeze crashes at the last part install windows .

I tried the suggested repairs and deleting old files etc.

I tried reinstalling 1.4 several times.

I installed 9.3 and it deleted all my games, made me sign in license. So fk this is annoying how a update doesnt work, where is our option to not auto install other parts of windows etc.?

Ok so after restarting computer launchbox still wont open on 9.3 :/

Edited by NNEMO

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, NNEMO said:

I installed 9.3 and it deleted all my games, made me sign in license.

Never seen any install or reinstall of an older version:

1. Delete games. LB does not touch your games files so it cannot delete them. It never even touches them to run them. It just send a command line to the emulator.

2. Make anyone sign in license. The license resides in the LB folder and on startup LB looks for it. You never need to sign in.

Missing games and no license showing when LB opened after you installed the prior version tells me when you reinstalled the prior version it installed it in a different location? Too many times have we seen people reinstall a prior version only to have LB either install in a completely different drive or more common install into a second LB folder such as \Launchbox\Launchbox (like in the pic).

Do you see a Launchbox folder in your Launchbox folder? Or double check to see if it installed somewhere else.

49 minutes ago, NNEMO said:

So fk this is annoying how a update doesnt work, where is our option to not auto install other parts of windows etc.?

You cannot pick and choose what Windows dependencies you want LB to install. LB has to install the dependencies it needs to be able to run properly. 

Screen Shot 2020-09-12 at 7.57.31 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed 1.4, I did install it in a diff location, I thought it was my c drive.

So now what should I do?

My games are in the cdrive launchbox.

I haven't updated launchbox in along time, maybe I should have manually backed up all my files first?

 

I looked through the forums and tried a few things, I don't know how to restore from a backup, how do I do that?

Edited by NNEMO

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, NNEMO said:

I installed 1.4, I did install it in a diff location, I thought it was my c drive.

So now what should I do?

My games are in the cdrive launchbox.

I haven't updated launchbox in along time, maybe I should have manually backed up all my files first?

Reinstall it to the original folder. If you installed it in a completely different folder that is why it does not show your games. The new folder will not contain the platform xml from your prior imports. Also you mean 11.4 right? You keep posting 1.4. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I fixed my issue. Im not sure what step did it, but its working now.

I removed all microsoft programs, netframeworks, c++,     "I had alot of programs listed"

I renamed my current Launchbox folder in my c:drive to Launchboxold

I installed the Launchbox 11.4 in c:drive, it made me download and install .netframework 48      ndp48-web, and windowsdesktop-runtime-3.1.8-win-x64.      "I think launchbox still would not load"

I updated my gtx1050ti graphics card driver with latest, and when it was finishing, it made me download 2x windows update files for windows 7, windows6.1-kb4474419-v3-x64_b5614c6cea5cb4e198717789633dca16308ef79c            windows6.1-kb4490628-x64_d3de52d6987f7c8bdc2c015dca69eac96047c76e

I restarted computer for these 2 windows 7 updates "note: I turned off my win7 updates"     Now it works

I renamed the newly installed Launchbox folder to LaunchboxCOPY, and renamed my original folder from Launchboxold to Launchbox 

NOTE: because of my multiple updating to 1.4 attempts, my original folder is updated to 1.4 when I launch it. Im using win7 pro, with no rivatuner and no antivirus 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...