Jump to content
LaunchBox Community Forums
tvguy

Xtension Alpha-Cade (Joystick not working)

Recommended Posts

Hello all,

So here's the thing. I recently purchased an Xtension Alpha-Cade. The control panel is working perfectly with my Raspberry Pi / RetroPie setup. Now, I'm trying to set it up with my PC and Launchbox / BigBox. I've done the "Bind All" for Player 1 and 2, and the buttons and joystick are working perfectly for the Mame cores / games. The problem is when I play any other system / core such as Genesis, TG-16, Nintendo, etc etc ... the buttons work fine but the joystick does not function. I've tried to set up on a core by core basis but it doesn't seem to hold / save the bindings. This is an IPAC2 decoder and Xtension does say that it works with MAME out of the box. But why won't it work with other Retroarch cores when it has been configured with "Bind All"? Why would the buttons work but the joystick doesn't?

Arghhhhhh, so frustrated. Any help would be greatly appreciated :)

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go into RA input settings go to input user 1 binds and change user 1 device type to retropad with analog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...