Jump to content
LaunchBox Community Forums
masterfulmethods

PS1 Performance Issues (All PS1 Cores)

Recommended Posts

Hello, I'm looking for some advice on Playstation performance. I've tried Beetle HW, Beetle SW, and PCSX Rearmed, and they all do the same thing, run at about half speed with choppy audio.

I turned on "show internal FPS" in the Beetle HW options to check that, and the FPS is jumping around all over the place, from 10-60. 

I was having the same (or at least very similar) issues with SNES, so I switched the video driver from GL to D3D11, and it fixed SNES. I've tried every driver with PS1; most have the same issue, some are worse.

Any ideas here? 

Computer is Hades Canyon Intel NUC;

Retroarch is 1.7.7;

Beetle/Mednafen says it's 0.9.44.1

Using default options, not trying to increase internal resolution or anything

 

420269708_2019-07-0814_10_58-TaskManager.thumb.png.cdd5856c0d17544441bb0f5ae77841ff.png1707699752_2019-07-0814_09_14-TaskManager.thumb.png.3a95c2d5f7a8cd61c337e28b88cd3d7e.png2003654062_2019-07-0814_07_43-RetroArchBeetlePSXHW0.9_44.15359198.thumb.png.c92ac9a668eb2022a2b88bcf0442ce05.png67044752_2019-07-0814_06_50-RetroArchBeetlePSXHW0.9_44.15359198.thumb.png.e495494c0ff1fd5fde8b04ef33a14b15.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

when you run the game go into the video settings and see what RA is saying your refresh rate is

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, neil9000 said:

Sounds like you have Windows set to 30, not 60 hz.

Hot-damn, yeah that seems to have fixed it. I'd been in the video settings a few times before and saw the refresh rates, but I based on the wording "Set Display-Reported Refresh Rate" I thought that was something where you give it a value to override stuff; plus i don't know why that one monitor would be running 30hz in the first place, so it just never really crossed my mind to check into it...

 

Thanks @neil9000

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, masterfulmethods said:

Hot-damn, yeah that seems to have fixed it. I'd been in the video settings a few times before and saw the refresh rates, but I based on the wording "Set Display-Reported Refresh Rate" I thought that was something where you give it a value to override stuff; plus i don't know why that one monitor would be running 30hz in the first place, so it just never really crossed my mind to check into it...

 

Thanks @neil9000

Yeah, Windows/Your GPU were telling Retroarch to run at 30 as that is what your desktop was set to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah if you have slow down in RA that is one of the best places to look and see if you can see what is going on

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, DOS76 said:

yeah if you have slow down in RA that is one of the best places to look and see if you can see what is going on

Yeah I'll definitely have to remember that next time; I was getting pretty frustrated with it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...