Jump to content
LaunchBox Community Forums
Moleburt

Pause Screen

Recommended Posts

I hadn't updated my launchbox in awhile and decided to do it today, for some reason I can't get the new pause screen feature to work, I set the key to "p" and it will pause but doesn't change to a pause screen of any sort, just pauses like it usually does within mame, and other emulators still use the "start" button as the pause. Do I need to disable to pause function within the emulators so that launchbox/big box has the only pause key and there is no interference between the emulators settings? Not really sure what the problem is. Any help would be great.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, Moleburt said:

I hadn't updated my launchbox in awhile and decided to do it today, for some reason I can't get the new pause screen feature to work, I set the key to "p" and it will pause but doesn't change to a pause screen of any sort, just pauses like it usually does within mame, and other emulators still use the "start" button as the pause. Do I need to disable to pause function within the emulators so that launchbox/big box has the only pause key and there is no interference between the emulators settings? Not really sure what the problem is. Any help would be great.

Thanks!

There is no "one size fits all" when it comes to the pause screens, different emulators will need different settings. Pause does work in MAME also if its setup correctly. You can check this google doc to see if emulators have been tested and if they work with pause or not.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wuGiwg8I5QqulDncQvGBZP83BVDSXpbSOzdYqDrsCxI/edit?usp=sharing

You can also watch this video which shows setting them up.

 

And finally these are the settings i have for MAME, and i also use "P" for them.

image.thumb.png.02da57c8936f1a471902d8fba809934b.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I watched that video and everything is set like it's supposed to be I think. I'm running mam .203, does the version matter? I can get it to pause, but the screen doesn't come up, not sure what I'm missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Moleburt said:

I watched that video and everything is set like it's supposed to be I think. I'm running mam .203, does the version matter? I can get it to pause, but the screen doesn't come up, not sure what I'm missing.

The version does matter, but not for you, its pre 0.173 that dosnt work. Do you have this command-line in your MAME entry?

 

mame.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...