Jump to content
LaunchBox Community Forums
Plastron

Acorn Electron auto run games help

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi All,

I am trying to configure the Acron Electron using MESS i have the command line as electron -cass but this does not load the game you then have to type

*tape

chain""

to run the game how do you automate this please?

 

 

Edited by Plastron
make title more detailed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks i got that to work shame not joystick

Have you got Archimedes to auto load at all too? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joystick is a hit-and-miss with old home computers. You can try something like JoyToKey if you really (really) want. No luck with Archimedes. I use Arculator - - http://b-em.bbcmicro.com/arculator/ - but I have to manually launch single disks. You can try others too (https://www.emutopia.com/index.php/emulators/category-items/3-emulators/305-acorn-archimedes). Do you use MESS? Does it work, automation apart? What's your folder structure?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Read this old thread. It works for me:

You still have to manually open "disk 0" with the mouse, but it auto-loads the *adf file selected in LB into it. Pretty neat.

Edited by Andragorn

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/26/2020 at 5:25 PM, Andragorn said:

I use an emulator called ElectrEm - http://electrem.emuunlim.com/ - (I never fully understood MESS folder structure), and it works fine with Launchbox with no need of command lines. My roms are in *ssd and *uef format.

Hey all. Trying to use ElectrEm for this... but when launched through LB it doens't load the game. The emulator comes up with a Basic prompt. Is there a setting or something in the emulator to get it to launch directly into the game?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/21/2020 at 11:01 PM, fromlostdays said:

Hey all. Trying to use ElectrEm for this... but when launched through LB it doens't load the game. The emulator comes up with a Basic prompt. Is there a setting or something in the emulator to get it to launch directly into the game?

Thanks!

I did not add anything in LB setup.

electron.jpg

  • The Cake is a Lie 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 6/23/2020 at 6:12 PM, Andragorn said:

I did not add anything in LB setup.

For some reason I had "Don't use Quotes" checked. I think I was reading the other thread about Archimedes where that's recommend. Either way, thanks a bunch for the screenshot! Its working perfectly now.

Cheers 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...