Jump to content
LaunchBox Community Forums

10.15-beta-1 Released


Recommended Posts

Beta 9 is out now with the following:

  • Fixed the Retro Score in the Game Details Sidebar not hiding if unchecked
  • Fixed a potential null reference error when playing games
  • Audit should now be up to par and ready to go (various things fixed and added)
  • Fixed the 7-zip wrong version issue (but it's not force-updated for this version so you may need to delete the LaunchBox\ThirdParty\7-Zip folder in order to fix)
  • Like 3
Link to post
Share on other sites
  • Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hey all, the first 10.15 beta is out now with the following: New Feature: An import process for Uplay has been added under Tools > Import > Uplay Games, again working similarly to th

Beta 8 is out now with the following: New Feature: The game audit process has been overhauled with missing fields added and the ability to audit all of the games in your collection at once

Beta 5 is out now with the following: Improvement: The included version of 7-zip has been updated to version 19.00, which provides some significant performance improvements when extracting

Posted Images

28 minutes ago, Jason Carr said:

Beta 9 is out now with the following:

  • Fixed the Retro Score in the Game Details Sidebar not hiding if unchecked
  • Fixed a potential null reference error when playing games
  • Audit should now be up to par and ready to go (various things fixed and added)
  • Fixed the 7-zip wrong version issue (but it's not force-updated for this version so you may need to delete the LaunchBox\ThirdParty\7-Zip folder in order to fix)

LB would not open to grab the beta 9 update (from Beta ūüėé if i d¬†elete the 7-Zip folder or the contents of it.¬† Leaving the folder and files intact allows LB to open and update. I remember reading about an issue with 7zip but not sure if mine updated with beta 9. My x64 folder shows modified today, but none of the files in the folder show modified today. Log attached for the crashes.

Debug 2020-05-12 02-04-38 PM.log

Edited by ed20910
add info
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, C-Beats said:

@sundogak @neil9000

This update should correct the issues you had sorting columns as well as others issues related to the new audit form.

The sorting is fixed but see two other issues. 

1) Missing Column Text Headers  - Bring up audit window.  Then select several games to download metadata.  Close audit window.  Open up same or different platform audit window.  The column headers are all blank.  I was able to repeat this on each try. Only after you close the initial audit window after a metadata search does this occur (i.e., initially looks okay and if don't do metadata search, works fine as well). If close out LB and reopen then "resets" back to normal condition.  See images below:

Okay on first run

1411807825_snip3.thumb.JPG.67ad6a45854bd080d03b5984613d39fd.JPGWindow after metadata search (have to close window and reopen)

164144637_Snip1.thumb.JPG.67165c51e1bbbab0b1330e32db56599a.JPG629835719_Snip2.thumb.JPG.c6f2aa7664b9a843cab1b8464e1d2aca.JPG

2) Background image incorrect link - In the audit window if you click on the image link in the Background Image column it will bring up the clear logo.  It correctly identifies there is a Background image but seems to be pulling the image from wrong location. So for example, games with no background image do not indicate they are there in audit window so that is correct. It just seems to be the pointer to image is going to wrong location.  It isn't an image priority issue plus I can go into normal edit window and see the clear logo is properly identified and background image as well. 

snip4.thumb.JPG.6f606cd942f25336fd13e0341b105f07.JPGsnip5.thumb.JPG.e3ca8320dbf2ddeaf8f4fb39a703adb0.JPG

 

Edited by sundogak
added last screen shot
Link to post
Share on other sites
6 hours ago, C-Beats said:

I have this collection and mine doesn't do this. One thing I did notice though is that if you open a game not installed and it goes to the game page. If you do not close that game page opening another game doesn't close the previous one. For example if I open up a C&C title and Origin goes to that game page, if I just close or minimize Origin and then open up a Mass Effect game, Origin just opens back up the C&C title. Could this be potentially what you were running into?

Nope, this isn't the issue. I can't even replicate the behavior you've mentioned. Even when I leave the game details open and launch another game from within LaunchBox, the game switches inside Origin perfectly fine to the one I’ve started inside LaunchBox. Like I said, all other games are working perfectly fine. It’s only happening when I want to start a game from this particular collection.

 

6 hours ago, C-Beats said:

If not could you do me a fvor and reimport and turn OFF LaunchBox Games DB search. Other thing I could see being a potential issue is a match gets a bit greedy and changes the title causing some confusion (though I don't see how it would match it to "Ultimate Collection Additional Content")

I always deactivate the LB Games DB search when I import PC games and haven’t linked any Origin games to the database yet.

I’ve now tried to re-import the games into a complete new LaunchBox installation with only Origin metadata selected. Same behavior.

Another thing to note is that it doesn’t matter if I have the game installed or not.

Link to post
Share on other sites

So I've been playing around with my Examu Ex-Board issue and came to the following results:

All scenarios are in the Examu Ex-Board platform.

1) Importing the exe files as roms into the platform causes the "You NEED to set an emulator" popup issue to appear. Expected since emulation is enabled. Disabling emulation does not prevent the popup from appearing. Not expected and annoying.

2) Importinf the exe files as "none of the above" avoids the "You NEED to set an emulator" popup issue entirely. This means the popup is not dependent on the platform name.

3) Do step 2 and then go into Manage Emulators and set Examu Ex-board as an associated platform (default) and accept out , accepting to set the emulator as default for all existing game sin the platform (I did this by accident! I had to set a lot of platforms as default to MAME...). Without editing the game metadata, go back into the Manage emulators and remove Examu Ex-board from the same associated platforms list. Now try editing the game metadata. Disable the emulation tab (since the emulator was set as default for all game sin the platform) The popup now appears, even though the game was not imported as a ROM.

So, it would appear that the issue is not platform dependent and not dependent on method of import either. It appears that disabling emulation simply isn't disabling the expectation of having an emulator.

Link to post
Share on other sites
On 5/11/2020 at 9:09 PM, Jason Carr said:

Version is available currently in the Arrange By drop down, but I see that it's not currently available in the filters side bar. Is that what you mean?

Yes, that's exactly what I meant. I would like to even be able to access it that way in BigBox listed the same as I could for Platforms, Series, Publishers end etc.

Link to post
Share on other sites
On 5/11/2020 at 11:18 PM, Jason Carr said:

This looks to be the same issue that should have been resolved in the betas, caused by the Chromium Embedded Framework refusing to shut down. Are you running 10.14 or the betas?

I got the BigBox not closing a few times today. This last one I closed BigBox and came back 20 minutes later to open LB and BB was still showing open in task manager.

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, mcfilmmakers said:

So I've been playing around with my Examu Ex-Board issue and came to the following results:

All scenarios are in the Examu Ex-Board platform.

1) Importing the exe files as roms into the platform causes the "You NEED to set an emulator" popup issue to appear. Expected since emulation is enabled. Disabling emulation does not prevent the popup from appearing. Not expected and annoying.

2) Importinf the exe files as "none of the above" avoids the "You NEED to set an emulator" popup issue entirely. This means the popup is not dependent on the platform name.

3) Do step 2 and then go into Manage Emulators and set Examu Ex-board as an associated platform (default) and accept out , accepting to set the emulator as default for all existing game sin the platform (I did this by accident! I had to set a lot of platforms as default to MAME...). Without editing the game metadata, go back into the Manage emulators and remove Examu Ex-board from the same associated platforms list. Now try editing the game metadata. Disable the emulation tab (since the emulator was set as default for all game sin the platform) The popup now appears, even though the game was not imported as a ROM.

So, it would appear that the issue is not platform dependent and not dependent on method of import either. It appears that disabling emulation simply isn't disabling the expectation of having an emulator.

My workaround was to create an "emulator" that is a batch file, you then import a dummy .txt file with the game name so that you still get metadata.

You're going to have the same issue with the following Platforms.

Spoiler

Arcade PC
DJMAX
Examu eX-Board
EZ2AC / Ez2DJ
Gaelco
GLOBAL VR PC Based
KONAMI beatmania
KONAMI beatmania : Omnimix
KONAMI beatmania DanceDanceRevolution
KONAMI beatmania DanceEvolution
KONAMI beatmania DanceEvolution : Omnimix
KONAMI GuitarFreaks & DrumMania
KONAMI jubeat
KONAMI M√öSECA
KONAMI PC Based
KONAMI pop'n music
KONAMI pop'n music : Omnimix
KONAMI REFLEC BEAT
KONAMI SOUND VOLTEX
NAMCO System ES3A
NAMCO System ES3B
NAMCO System ES3X
NAMCO System N2
Raw Thrills PC Based
SEGA ALLS HX
SEGA Europa-R
SEGA Lindbergh Blue
SEGA Lindbergh Red EX
SEGA Lindbergh Red
SEGA Lindbergh Yellow
SEGA Nu 1.1
SEGA Nu 2
SEGA PC Based
SEGA RingEdge 2
SEGA RingEdge
SEGA RingWide
TAITO NESiCAxLive
TAITO Type X Zero
TAITO Type X
TAITO Type X+
TAITO Type X²
TAITO Type X³
TAITO Type X‚Āī
Team Play
UNIANA

 

Edited by wallmachine
Link to post
Share on other sites
Just now, wallmachine said:

My workaround was to create an "emulator" that is a batch file, you then import a dummy .txt file with the game name so that you still get metadata.

But doesn't that mean you have as many emulators as you do games? That doesn't strike me as practical unless your batch file is universal...

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, mcfilmmakers said:

But doesn't that mean you have as many emulators as you do games? That doesn't strike me as practical unless your batch file is universal...

My batch file is universal works for all the games.

Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, mcfilmmakers said:

Care to share? You can send me a PM.

See if Jason & C-Beats will create a easier way to deal with these types of games so its an easier process.

Not sure if the process to fix/make better import process for games needs to go on the poll or not but for PS3 its still a convoluted process as you can't have both zipped and non-zipped games its one or the other with LB.

Edited by wallmachine
Link to post
Share on other sites

@rodww yes when selecting all games in your collection those come up to save time scanning your entire library. The following two prompts should only appear if you checked a media item for that storefront or have any games imported from that storefront (since it is possible to grab metadata from them even if you aren't grabbing media). I am looking into how fast or slow it would be to just add a check if you have any titles for a given storefront when downloading all to just remove those options and the confusion surrounding them when you have no titles that qualify.

Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Retro808 said:

I got the BigBox not closing a few times today. This last one I closed BigBox and came back 20 minutes later to open LB and BB was still showing open in task manager.

I just got this with Launchbox. Been editing metadata all day. Closed Launchbox. 10 minutes later, tried opening Launchbox again and it said the Launchbox session was still open, check task manager, etc. Computer was idle, CPU and RAM nowhere near being full use.  Tried again 5 minutes later, still the case.

Opened task manager, Launchbox appeared as a background process and disappeared from task manager on it's own after 2 seconds.

Launchbox opened fine afterwards.... but none of my changes were saved since the last emulator edit. Using 10.14

Edited by mcfilmmakers
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...