Jump to content
LaunchBox Community Forums

Mame not launching


parkerbird
 Share

Recommended Posts

Guys i need some help, Am currently running Batocera in my cabinet because 99% of the my mame collection works.

I really want to be able to use Launchbox / bigbox, but nothing will launch inside of Mame, running mame directly  it works fine

All paths are setup correctly, bios in in roms folder. 

Am getting so hacked off.

 

Please can some one help ?

1.JPG

2.JPG

Link to comment
Share on other sites

Do you have your Mame/r

13 minutes ago, parkerbird said:

Guys i need some help, Am currently running Batocera in my cabinet because 99% of the my mame collection works.

I really want to be able to use Launchbox / bigbox, but nothing will launch inside of Mame, running mame directly  it works fine

All paths are setup correctly, bios in in roms folder. 

Am getting so hacked off.

 

Please can some one help ?

1.JPG

2.JPG

Do you have your Mame/Arcade platform name in the Associated Platform tab of the edit emulator screen?

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, parkerbird said:

Hi there guys, 

 

Thank you for replying. 

 

It's the latest version and x64

What about......

49 minutes ago, Retro808 said:

Do you have your Mame/Arcade platform name in the Associated Platform tab of the edit emulator screen?

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, andyco47 said:

the ini file should that be in the ini folder?.

No. In standard mame the ini gets generated in the root folder. This is where it should be.

If you use MameUI you will notice that offshoot for some reason puts in in the Ini folder. Because of this LB has issues with MameUI as the ini should be in the root and we typically have to let users know to move the file.

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Retro808 said:

What about......

 

Yes its listed as arcade and emulator has arcade selected. 

When I goto launch a mame game via launch box it pops up saying initialisation then just drops back to launch box. Nothing. I'm am I.t guy as well I just can't work it out. Used the full mame import as well

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, parkerbird said:

Yes its listed as arcade and emulator has arcade selected. 

When I goto launch a mame game via launch box it pops up saying initialisation then just drops back to launch box. Nothing. I'm am I.t guy as well I just can't work it out. Used the full mame import as well

You do have a full mame rom set correct?

If it runs in Mame directly and not in LB that is usually a good sign a setting is messed up.

Can you provide a few more pics.

1: Show the Associated Platforms tab of the edit emulator screen for Mame.

2: Right click a game and edit it. Show an image of that edit screen with the Launcher Tab showing and a second pic with the Emulation tab showing.

 

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Retro808 said:

You do have a full mame rom set correct?

If it runs in Mame directly and not in LB that is usually a good sign a setting is messed up.

Can you provide a few more pics.

1: Show the Associated Platforms tab of the edit emulator screen for Mame.

2: Right click a game and edit it. Show an image of that edit screen with the Launcher Tab showing and a second pic with the Emulation tab showing.

 

 

I've attached whats listed in my roms directory, i've got roms and bios in there, which i believe it right ?

Perfect example double dragon (Japan) works fine in Mame, but when launched in Launchbox (not big box) it trys to load then just drops me to launch box 

Uploaded a video of me trying to launch a game, you cant see it very well, but Mame pops up with "initializing", then drops me back

Thank you for your help so far

 

Roms dir.txt

1.JPG

2.JPG

1.JPG

Edited by parkerbird
Link to comment
Share on other sites

In your video MAME isnt even trying to load by the looks of it, you are just getting the Launchbox startup screen then dropped back to Launchbox. If you right click a game and choose "open MAME" does the emulator actually open?

image.thumb.png.294ec0423aa4985b0789bf5414689520.pngAlso looking at your images, you seem to have the emulator buried quite deep in the folder structure, so it could be a path length issue. Also do you have any non English language accents anywhere in the path to the emulator? 

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, neil9000 said:

In your video MAME isnt even trying to load by the looks of it, you are just getting the Launchbox startup screen then dropped back to Launchbox. If you right click a game and choose "open MAME" does the emulator actually open?

image.thumb.png.294ec0423aa4985b0789bf5414689520.pngAlso looking at your images, you seem to have the emulator buried quite deep in the folder structure, so it could be a path length issue. Also do you have any non English language accents anywhere in the path to the emulator? 

When i right click and open Mame, it does open Mame, but doesn't launch any games or anything.

There are a list of languages in the language folder and i've set them via the ini. i dont need them but am clutching and straws here

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, parkerbird said:

When i right click and open Mame, it does open Mame, but doesn't launch any games or anything.

Yeah its not supposed to, it just opens the emulator, so it means that Launchbox does know where the emulator is.

3 minutes ago, parkerbird said:

There are a list of languages in the language folder and i've set them via the ini.

I actually meant in Windows itself, are you using English or another language? Do any of the folders in your path to the emulator have accents in them, like maybe C:/Users/your name here, but your name is maybe French or something and uses a accent over a letter?

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, neil9000 said:

Here is how a fullset should look, i have 12,286 entry's.

exported_0002.txt 609.34 kB · 1 download

OK, strange that i get this with games i know work inside of Mame.

So going forward, i'm going to delete my current rom set and now downloading the Mame 202 rom set, will clean launchbox up and start the process again, which i'm sure i'll reply the results some time tomorrow lol

 

Thanks again for your help

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...