Jump to content
LaunchBox Community Forums
RevJoe98

Pause buttons don't work

Recommended Posts

When I go to the pause screen and click the save State, load State, or exit button it just resumes the game. It takes multiple attempts to save, load, or exit the game when it is supposed to do it the first time. I can't figure out how to fix it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some more information like what emulator, what platform? Does Pause option work anywhere for you?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sorry. All platforms have trouble, and I use Mame and RetroArch mostly. Whether it's arcade or console, when I got the combination for the pause screen it takes awhile and sometimes goes black for a while then shows the pause screen. After that, when I click on any of the choices it just resumes my game most of the time and I have to try a bunch to get it to work. Going to the pause screen and leaving it also mutes my computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Retroarch and Mame should not have an issue with pause menu. What controller are you using and are you also using any third party software like JoyToKey?

For the audio try unchecking the option for "Mute Audio During Transition" in the Pause settings inside LB tools.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. I'm using the xtension emulators edition. I don't have any third party software as far as I know. 

Thank you for the tip on the muting. I'll check that as soon as I get back!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I remember another post with someone using the same controller and Pause issues. I will see if I can find it. Are you using a single button for Pause or a combo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok thank you. I'm using a combo of Holding the pause button and then clicking the P1 start button.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I unchecked the muting on transition and restarted my computer but it still muted it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you find anything out? It's making me do the pause combination around 6 or more times to save the game, then I need to do it again to exit the game. It is still being muted as well, which I saw a topic for but nothing got resolved as far as I know. Thank you for any help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tinkered around and found that since I had it on x-input, the PC wouldn't register it well. I turned it to keyboard input and it seems to be doing better but still muted in Mame only when I go to the pause screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My apologies. I forgot I had replied to this and then went looking for that old post I mentioned.

Funny enough it was your prior post about pause issue with this controller.

The mute thing I am not sure of. It is muting your PC and only occurs when in Mame?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, it the sound seems to flicker when I go to the pause screen, and then when I resume, sometimes it goes back to sound, but most of the time it goes stays muted.  And when that happens, sometimes it won't even unmute when I unmute the laptop manually (The TV isn't muted).  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...