Jump to content
LaunchBox Community Forums
Jason Carr

11.3-beta-1 Released

Recommended Posts

Anyone else got problems running Future Pinball now? (Launchbox 11.3 beta 4)

I have used it for months via Launchbox always newest beta, but after returning from vacation, I updated to new beta, and now I can't start any FPtables.

2 error msg occur: one asking for admin. rights and one saying the roms aren't present.

All worked fine before. Can still launch tables directly through Future Pinball.

 

Edited by erling1000

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Retro808 said:

I just tested what I think you are doing and it did focus on the game after adding. Steps I did: Selected my Windows platform, clicked the add button, added the game name and selected the .exe then clicked OK. Once done LB processed the data and added the game. The game was then selected and showing the media and metadata in the game details panel.

Is that what you are basically doing and saying on your set-up it is not showing the game in the details panel when done?

Yes Sir, exactly what I do. After I add a new game, it jumps back to the top. I will check it again, maybe tomorrow, I reset explorer on the pc to see if it might be causing some of my issues. I have an issue that when LB is open and I start clicking on png files, Photos just hangs on a black screen. I can close LB and click all day long and can't get it to happen. And sadly, none of happened until this round of betas

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, erling1000 said:

Anyone else got problems running Future Pinball now? (Launchbox 11.3 beta 4)

I have used it for months via Launchbox always newest beta, but after returning from vacation, I updated to new beta, and now I can't start any FPtables.

2 error msg occur: one asking for admin. rights and one saying the roms aren't present.

All worked fine before. Can still launch tables directly through Future Pinball.

 

I actually set up the Future Pinball platform last week (after I installed beta). When I was setting it up, I read somewhere not to use some of the older ways of doing it, but simply add "/open %romfile% /play /exit" (without quotes) in the Default Command-line Parameters. It is working great for me. I can't get any pause screen button combos to work and the exit button combo takes me back to LB without an exit screen and opens the context menu on the table I was playing. But haven't spent much time with all that yet....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta 5 is out now with the following:

  • Improvements to alternate name matching during import and download metadata processes
  • Improvements to ROM combining on import
  • New fields are now in audit
  • More folder links have been created in the Core folder for all the media folders and the ThirdParty folder (should provide better compatibility with certain plugins and themes)
  • Alternate names have been added to the MAME import
  • Fixed some further high-DPI star rating issues
  • Fixed games database syncing
  • New fields are now available for filter, arrange by, and auto-populate playlists
  • Improvements to threading to hopefully reduce waiting situations (people have been describing these as lockups)
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Jason Carr said:

Still doesn't work. I installed .Net Core 3.1.6 x64 and I was told I could either "repair" the version I had or uninstall it. I did the latter and ran the installer again but it didn't matter: "To run this application, you must install .NET Core." So I downloaded it again and this time, when I was prompted to repair or uninstall .Net Core, I ran the repair. Still didn't work: : "To run this application, you must install .NET Core."

Nothing seems to work. Can I just migrate the same folders and such from my test beta LaunchBox (Perhaps the core folder?)  into my regular LaunchBox, making sure that I don't overwrite and erase anything that I've added or customized? 

Or, perhaps I could do the same in reverse -- migrate from my original LaunchBox to the beta 4 test. 

    

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed the above .NET Core 3.1.6 x64 and was fine actually better and had no issues installing LaunchBox beta compared to previous ones as I was getting errors when installing the beta thru LB auto update and had to manually install them but this beta installed just fine and .NET core. I assume the AHK issue just has not been looked at/or fixed.

Edited by Krakerman

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Krakerman said:

AHK still giving not a valid application error for this OS??????

Could you send me via PM your \\LaunchBox\Data\Emulators.xml file? What do you have your AHK emulator named as in LaunchBox?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it was mentioned before, but I'm also getting crashes out of Big Box with the latest betas without an error message. I'll try to catch a log next time. My plugins are Playtime Tracker, Bulk Command Line Editor and PCSX2 Configurator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jason Carr I have problems adding per game command line parameters in LB 11.3-beta-5.

I'm tryng to add specific PS2 games cfg's under Emulation > Command Line Parameters (PCSX2 1.6.0) but it's not saving, resets itself everytime.

This is exatly what i'm trying to do:

1870257400_commandline1.thumb.png.c5942a5828001d5fea64d8a732098a0e.pngThan i press OK and launch the game but it doesn't load properly.

Back to the config tab this is the result:

212734086_commandline2.thumb.png.d8924ae31e377a8512f646b5d55f2a47.pngLog file attached.

Thanks

EDIT: Nevermind, solved by deleting PCSX2.Configurator.Next plugin that seems doesn't work anymore with latest LB beta build.

Thanks

 

Debug 2020-08-02 09-12-25 PM.log

Edited by Shad8
SOLVED

Share this post


Link to post
Share on other sites

My LaunchBox theme is the default one but when it started it was set to the purple theme for about 5 seconds then switched back automatically, never touched this before.

I changed my drive path but now can't browse to change it, workaround is to paste it in manually.

Edit Game -> Launching -> ROM File (Emulation is enabled): -> Browse and then the error below appears.

The system cannot find the drive specified.

App:     LaunchBox
Version: 11.3-beta-5
Type:    System.ComponentModel.Win32Exception
Site:    Void ThrowIfFailed()
Source:  WindowsBase

   at MS.Internal.Interop.HRESULT.ThrowIfFailed()
   at MS.Internal.AppModel.ShellUtil.GetShellItemForPath(String path)
   at Microsoft.Win32.FileDialog.PrepareVistaDialog(IFileDialog dialog)
   at Microsoft.Win32.FileDialog.RunVistaDialog(IntPtr hwndOwner)
   at Microsoft.Win32.FileDialog.RunDialog(IntPtr hwndOwner)
   at Microsoft.Win32.CommonDialog.ShowDialog()
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Desktop.Commands.BrowseFileCommand.zTT4bIBOIKb(Object  , Object  )
   at u08G65G43DeScwWhRXW.ExBGCMB0J(String  , String  , u08G65G43DeScwWhRXW )
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Desktop.Commands.BrowseFileCommand.Execute(Object parameter)
   at MS.Internal.Commands.CommandHelpers.CriticalExecuteCommandSource(ICommandSource commandSource, Boolean userInitiated)
   at System.Windows.Controls.Primitives.ButtonBase.OnClick()
   at System.Windows.Controls.Button.OnClick()
   at System.Windows.Controls.Primitives.ButtonBase.OnMouseLeftButtonUp(MouseButtonEventArgs e)
   at System.Windows.RoutedEventArgs.InvokeHandler(Delegate handler, Object target)
   at System.Windows.EventRoute.InvokeHandlersImpl(Object source, RoutedEventArgs args, Boolean reRaised)
   at System.Windows.UIElement.ReRaiseEventAs(DependencyObject sender, RoutedEventArgs args, RoutedEvent newEvent)
   at System.Windows.RoutedEventArgs.InvokeHandler(Delegate handler, Object target)
   at System.Windows.EventRoute.InvokeHandlersImpl(Object source, RoutedEventArgs args, Boolean reRaised)
   at System.Windows.UIElement.RaiseEventImpl(DependencyObject sender, RoutedEventArgs args)
   at System.Windows.UIElement.RaiseTrustedEvent(RoutedEventArgs args)
   at System.Windows.Input.InputManager.ProcessStagingArea()
   at System.Windows.Input.InputProviderSite.ReportInput(InputReport inputReport)
   at System.Windows.Interop.HwndMouseInputProvider.ReportInput(IntPtr hwnd, InputMode mode, Int32 timestamp, RawMouseActions actions, Int32 x, Int32 y, Int32 wheel)
   at System.Windows.Interop.HwndMouseInputProvider.FilterMessage(IntPtr hwnd, WindowMessage msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam, Boolean& handled)
   at System.Windows.Interop.HwndSource.InputFilterMessage(IntPtr hwnd, Int32 msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam, Boolean& handled)
   at MS.Win32.HwndWrapper.WndProc(IntPtr hwnd, Int32 msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam, Boolean& handled)
   at MS.Win32.HwndSubclass.DispatcherCallbackOperation(Object o)
   at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(Delegate callback, Object args, Int32 numArgs)
   at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.TryCatchWhen(Object source, Delegate callback, Object args, Int32 numArgs, Delegate catchHandler)

Recent Log:

   8:00:18 AM Exception

 

Edited by wallmachine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is anyone able to download media from Emumovies using the latest beta? Its been broken for me in the past few versions. Looks like image attached.

 

I'm running Windows 10 Version 2004 OS Build 20180.1000. Got the latest .NET Framework build plus any cumulative updates for it. Log file show this

2020-08-02 07:14:55 PM FIRST CHANCE EXCEPTION: BitmapMetadata is not available on BitmapImage.
   at System.Windows.Media.Imaging.BitmapImage.get_Metadata()

I'm also seeing this in the log file whenever i open the program, although i haven't noticed anything broken because of it.

2020-08-02 07:13:33 PM FIRST CHANCE EXCEPTION: Configuration system failed to initialize
   at System.Configuration.ConfigurationManager.PrepareConfigSystem()
2020-08-02 07:13:33 PM FIRST CHANCE CONTINUED INNER EXCEPTION: Unrecognized configuration section System.Windows.Forms.ApplicationConfigurationSection. (C:\Users\zacha.000\LaunchBox\Core\LaunchBox.dll.config line 3)
   at System.Configuration.ConfigurationSchemaErrors.ThrowIfErrors(Boolean ignoreLocal)
   at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.ThrowIfParseErrors(ConfigurationSchemaErrors schemaErrors)
   at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.ThrowIfInitErrors()
   at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.EnsureInit(String configKey)
2020-08-02 07:13:33 PM FIRST CHANCE EXCEPTION: Configuration system failed to initialize
   at System.Configuration.ConfigurationManager.PrepareConfigSystem()
2020-08-02 07:13:33 PM FIRST CHANCE CONTINUED INNER EXCEPTION: Unrecognized configuration section System.Windows.Forms.ApplicationConfigurationSection. (C:\Users\zacha.000\LaunchBox\Core\LaunchBox.dll.config line 3)
   at System.Configuration.ConfigurationSchemaErrors.ThrowIfErrors(Boolean ignoreLocal)
   at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.ThrowIfParseErrors(ConfigurationSchemaErrors schemaErrors)
   at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.ThrowIfInitErrors()
   at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.EnsureInit(String configKey)

 

Image3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, pixelcide said:

Is anyone able to download media from Emumovies using the latest beta? Its been broken for me in the past few versions. Looks like image attached.

 

I'm running Windows 10 Version 2004 OS Build 20180.1000. Got the latest .NET Framework build plus any cumulative updates for it. Log file show this


2020-08-02 07:14:55 PM FIRST CHANCE EXCEPTION: BitmapMetadata is not available on BitmapImage.
   at System.Windows.Media.Imaging.BitmapImage.get_Metadata()

I'm also seeing this in the log file whenever i open the program, although i haven't noticed anything broken because of it.

Working fine here. Is it doing it regardless of game or platform you are scraping?

Screen Shot 2020-08-02 at 9.00.33 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...