Jump to content
LaunchBox Community Forums

11.3-beta-1 Released


Jason Carr

Recommended Posts

6 minutes ago, krofftsuperstar said:

BigBox continually crashes on me, mostly after the first time I exit a game. I thought it was mostly a problem with Unified Redux, but it's also with Unified Refried, and Neon Deluxe Arcade. And it's not only launching, playing, and then exiting a game that causes the crash; BigBox has crashed on me while scanning through the various arcade playlists before I launched a game.

The problem was consistent enough in the various latter betas of 11.3, that I stopped the beta updates and downgraded from beta 15 to beta 12. The issue was still there. I waited until the re-release of 11.3 earlier this week, downloaded and installed it, and the issue hasn't changed.

I have NO issues with LaunchBox. 

I'm wondering if perhaps I shouldn't downgrade to 11.2, but I'm hopeful there'll be a solution.

I'm running Windows 10 home edition. 

Thanks! 

 

 

 

3 minutes ago, Retro808 said:

I believe there is a fix coming for this.

Yup, sorry for the trouble. I have a fixed beta uploading now. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 8/25/2020 at 2:08 PM, The Mask said:

Hello, I am getting this while using vlc in Eatkinola's themer plugin:
 


Could not load type 'Meta.Vlc.Wpf.VlcPlayer' from assembly 'Unbroken.LaunchBox.Windows, Version=11.3.0.19, Culture=neutral, PublicKeyToken=97d6238f04304129'.

App:     Big Box
Version: 11.3-beta-19
Type:    System.TypeLoadException
Site:    Void Dispose(Boolean)
Source:  Ao.Bigbox.Themer.v3_9_7

   at Ao.Bigbox.Utils.Media.MediaPlayer_VLC.Dispose(Boolean disposing)
   at Ao.Bigbox.Utils.Media.MediaPlayer_VLC.Finalize()

 

What theme are you using?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Jason Carr said:

11.4-beta-1 is out now to fix a few issues with certain themes, and fix the crashing upon returning from games that some users were experiencing. Depending on how this beta goes, we may put out an official fix release tomorrow, so your feedback is appreciated.

Just put the beta through its paces and had NO issues. Thank you!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Jason Carr said:

What theme are you using?

It happens on any theme that uses vlc as the video backend if playing a vid through this plugin. It may be a renaming of a dll on these new updates issue or bigbox dll which calls the backend got moved somewhere else with the new updates.

Edited by The Mask
Link to comment
Share on other sites

@Jason Carr Logging out of Origin doesn't seem to work. I logged into the wrong account (a second Origin account I have with no games), but when log out and try to go through the Origin import process it still has me logged in to the account I don't want to use. 

I just noticed that when I import it the login browser pops up for a second and then disappears, so I think LB is auto logging into that Origin account. 

Edited by OhBoy
Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, The Mask said:

It happens on any theme that uses vlc as the video backend if playing a vid through this plugin. It may be a renaming of a dll on these new updates issue or bigbox dll which calls the backend got moved somewhere else with the new updates.

Unfortunately we need to reach out to @eatkinola for an update to the plugin. That's my fault (I had to move the Meta.Vlc stuff to it's own DLL). Should be a simple change for him to make, at least.

43 minutes ago, OhBoy said:

@Jason Carr Logging out of Origin doesn't seem to work. I logged into the wrong account (a second Origin account I have with no games), but when log out and try to go through the Origin import process it still has me logged in to the account I don't want to use. 

I just noticed that when I import it the login browser pops up for a second and then disappears, so I think LB is auto logging into that Origin account. 

Good to know. We'll take a look.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I noticed that I'm getting this error if I switch to the theme Colorful from any other theme that I'm using. This started happening when I started using 11.3.

It does load the theme and go away once you select ok.

Windows does not appear to be blocking anything since the plugin is loaded and works. I also disabled Windows Defender, which is my only antivirus.

image.thumb.png.003e17773c99ec8529e5c2ecd83fc1b3.png

Link to comment
Share on other sites

Just wanted to report in that I'm using the latest official release tonight... and so far, so good. One difference I've noticed is that BigBox is opening immediately after the startup video now. I have a large library and several playlists, and would take about 10 seconds to load after the startup video finishes. Not that it was a terribly long time, but this is a very welcomed improvement!

Link to comment
Share on other sites

I screwed up...

After 11.3 had successfully installed I noticed that my existing LB shortcut in the taskbar duplicates the LB symbol when running the app - does that make sense? I click on the shortcut which proceeds to open LB as normal but adds another instance of the shortcut to the taskbar during operation. I suppose that is by design? I have a symbolic pointing to LB on another drive which might be the reason.

Anyway, I thought I'd clean this up and deleted the original shortcut after opening LB. I then pinned the running application to the taskbar. In turn, this seems to have wiped my rom and emulator paths to the point where LB can't open a single file in my library (path not found).

What used to be D\Games\Emulation etc. is now ...\Emulation etc. So the drive letter and folder name preceding my Emulation folder is missing.

Is there any way for me to restore the original settings?

Link to comment
Share on other sites

It has to do with the new .net core features LB.exe is still present in the root folder but the actual application is now in the core folder. If you were to pin the new shortcut that opens and delete the old one it will start to work as it used to.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, I think that's what I did? Update to 11.3 > run LB > delete old shortcut > pin new shortcut. But it's completely stuffed it for me.

Can I restore an older version and try again?

EDIT: Right, I understand. There is another shortcut on the C drive that restores all functionality. Phew, crisis averted. Thanks!

Edited by Thornback
Link to comment
Share on other sites

Just reporting back that since clearing up my core.net issues (unfortunate Fresh win10 install) described earlier in this post that Launch-box/BigBox is now much more responsive in startup and when loading large image collections with the 11.3 final release.  Nice improvement in comparison to 11.2. Thanks. Please Keep up the good work.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hi there...

Updated from 11.3-final to 11.4-1... Got some questions

 

Future Pinball tables

I had for some beta-versions ago the issue (when I installed that beta, it once more was installing some windows plugin, like this time) that Future Pinball couldn't load any tables. I was glad that recently it was fixed. Now it somehow returned, partially.

Only 4 of my 17 installed tables are affected:

4Square (Gottlieb 1971).fpt

ABraCaDaBra.fpt

ACDC MOD2.0.fpt

Aladdin's Castle (Bally 1976).fpt

and again Future Pinball says: "There was a problem loading that file" or Launchbox says "The rom file you've specified does not exist".

That is when using the custom command: /open "D:\EMULATOR\FUTUREPINBALL\TABLES\ACDC MOD2.0.fpt" /play /exit

like the other tables... I copied it, only changing the tablename. When opening the tables outside Launchbox, via Future Pinball, it works 100 %

 

Future Pinball Exit

I used too exit FP-tables with a hotkey (set in Launchbox) on my PS4 controller, works in arcadegames, SNES etc, and worked in FP too, but not anymore, for a while.

 

Max Players

The new field doesn't show even if I set the setting. Could it be because I use the theme Lambda  beta 1.1? I only view Listview, not big Box.

 

Edited by erling1000
Link to comment
Share on other sites

On 8/20/2020 at 1:13 PM, Jason Carr said:

Have you tested the latest beta release to see if the delays have improved for you?

Per the feature requests, it would be best to put those in BitBucket (Help & Support > Request a Feature in the header). Some of them already exist though.

 

I've now tested on latest beta and I still got a pause when edit, images tab and pressing > fast. It happened 2x at random. However the pause/hang is now much faster.

But I noticed the wait time when I click download media (querying from emumovies) is longer. Maybe a lot longer than before.

Edited by Parse
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, erling1000 said:

Hi there...

Updated from 11.3-final to 11.4-1... Got some questions

 

Future Pinball tables

I had for some beta-versions ago the issue (when I installed that beta, it once more was installing some windows plugin, like this time) that Future Pinball couldn't load any tables. I was glad that recently it was fixed. Now it somehow returned, partially.

Only 4 of my 17 installed tables are affected:

4Square (Gottlieb 1971).fpt

ABraCaDaBra.fpt

ACDC MOD2.0.fpt

Aladdin's Castle (Bally 1976).fpt

and again Future Pinball says: "There was a problem loading that file" or Launchbox says "The rom file you've specified does not exist".

That is when using the custom command: /open "D:\EMULATOR\FUTUREPINBALL\TABLES\ACDC MOD2.0.fpt" /play /exit

like the other tables... I copied it, only changing the tablename. When opening the tables outside Launchbox, via Future Pinball, it works 100 %

 

Future Pinball Exit

I used too exit FP-tables with a hotkey (set in Launchbox) on my PS4 controller, works in arcadegames, SNES etc, and worked in FP too, but not anymore, for a while.

 

Max Players

The new field doesn't show even if I set the setting. Could it be because I use the theme Lambda  beta 1.1? I only view Listview, not big Box.

 

If I am reading your post correctly, you are setting up your "custom command" per table. I only set it in the emulator, then all my  tables work (got around 1300+) and no need to worry about the table name. (/open %romfile% /play /exit). I AM STILL using official  v11.3, bit afraid to update to new beta at this time.

I can get "exit to LB/BB" to work, but can't get a pause or exit screen to work yet. I use PS4 controllers as you do (with DS4Windows), I haven't spent much time on it recently, but am hoping it is just getting the controller mapped so it isn't using the same buttons mapped in BAM or FP.

I have been re-doing my FP library creating custom box art and clear logos. I hope to upload a setup guide with all the tables and media after I get the media work done.

Here is a screenshot of what I have for my custom command in the emulator, I use nothing on the individual tables. Maybe this will help ya. I tested the 4 table you mention, and they are working for me,

Untitled.jpg

Edited by Wanderer189
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...