Jump to content
LaunchBox Community Forums
Jason Carr

11.3-beta-1 Released

Recommended Posts

lol fortunately i walked away to shower and left the webpage open.   got the notification in my email, so was able to preemptively copy/paste :)

--------------------------------------------------------------------

 

is it just me or did the "default" theme design in LB change?

for the longest when nothing with a background was selected, the design was a grey with darker grey or black, diamond plate type texture/pattern.

Now its just flat grey  (which is fine, i just want to make sure nothing is borked).

Just updated a barebones LB on a separate pc that I have for testing and/or future use and the result was the same.  So either the beta is mucking up that particular setting/design, or it was intentionally changed.

 

bah - "use desktop wallpaper" option now just displays a black background :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 hours ago, neil9000 said:

Clicking multiple games in succession seems to cause issues. Was just in my snes platform clicking on a few games to get the info in the game details pane, after clicking 4 or 5 different games Launchbox stopped updating the game details pane, it was just stuck on a game no matter which game was actually highlighted in the main window, then Launchbox just closed with no error.

Beta 2 this is, here is the log.

Debug 2020-07-25 02-52-10 PM.log 72.72 kB · 0 downloads  

  1. Noted same as Neil. All Beta 2, default themes, no plugins.
  2. If audit panel is open and doing various edits it will appear to hang.  Audit window is open along with whatever edit window.  Clicking actions does nothing. After about 30 seconds it will snap out of whatever loop it is in and operate normally.  Doesn't do it all the time but roughly every 3rd or 4th edit.  Sometimes it will just hang completely (Edit #1: see attached log for example when did that). Edit #2. Also just noticed that when it is hanging like that if you look in the ..\Launchbox\MetaData\Temp folder it was generating a temp file about every second.  I had about 40 of them when LB window activated again and LB deleted all the temp files (so couldn't get screen shot). 
  3. The Audit pane window will occasionally lose focus and pull behind the LB main window when you close the edit pane versus normal behavior where returns you to audit pain view. 
  4. Capture122.thumb.PNG.c835c8d0951ed39ab4c10859d25a1d60.PNGAbove error on a new install and if you have checked the install of the desktop shortcut.  Does not do this on prior versions.
  5. Capture.thumb.PNG.be84ff502279ecd7c6f3bdd30e664125.PNGGot this error last night (one time) when closing out the edit view within audit window. No special characters in the game being edited.

 

Debug 2020-07-25 12-52-23 PM.log

Edited by sundogak
Attached error log for when edit pane hung up and had to force exit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Jason Carr Just wanted to let you know that the audio issue from video snaps continuing is still happening, not near as often, actually only happened to me once since the 11.3 beta update today.

Edited by Wanderer189

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are Pause screens working? I can't get any of them to work, not even Default. Tried remapping a couple different combinations, na-dah....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah Pause working ok for me as well. Only issue is the ones using a custom image folder outside of the theme’s folder will not show images, but it still functions otherwise. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Retro808 said:

Yeah Pause working ok for me as well. Only issue is the ones using a custom image folder outside of the theme’s folder will not show images, but it still functions otherwise. 

In my case startup themes using external folders actually stop games from launching.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, Retro808 said:

Yeah Pause working ok for me as well. Only issue is the ones using a custom image folder outside of the theme’s folder will not show images, but it still functions otherwise. 

They are working for me, they apparently don't work with the Future Pinball emulator. Thanks for all the replies everyone

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, neil9000 said:

In my case startup themes using external folders actually stop games from launching.

Ah I just tested the Unified Startup and I get the same thing. I had only tested on three Startups / Pause theme's I made that are using custom image folders. I did not try any themes from other creators.

Regardless of which them I use though if I Change the image path to the full folder path that allows it to work again. Put it back to the relative path and it stops working.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Already mentioned on page two but reporting it also as there was another release after that post.

image.png.77368c7aa2b18c95a84e4c15b4cf1df2.pngAlso seeing a crash after editing titles and clicking around launchbox. I'll see if I can create a repeatable scenario to capture logs out of.

 

EDIT: First log the interface locked up and stopped updating. Second log was a full crash.

Debug 2020-07-26 03-22-46 PM.log

Debug 2020-07-26 03-36-01 PM.log

 

Edited by lockian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

version 11.3 beta 2 now gives me an error when trying to run .lnk files.

 

LNK-ERROR.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if this has been reported or posted by anyone else, but since the latest beta, there are some issues with startup screens. The ones which use external folders do not show any background graphics

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having issues when I try to preview different games or platforms the system hangs for 15-20 seconds before the screen switches

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't boot launchbox on version 11.3-beta-2. I was able to boot on version 11.2. Here is the error log.



Unable to load one or more of the requested types.
Could not load file or assembly 'SharpDX.XInput, Version=4.2.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b4dcf0f35e5521f1'. The system cannot find the file specified.

App:     LaunchBox
Version: 11.3-beta-2
Type:    System.Reflection.ReflectionTypeLoadException
Site:    System.RuntimeType[] GetTypes(System.Reflection.RuntimeModule)
Source:  System.Private.CoreLib

   at System.Reflection.RuntimeModule.GetTypes(RuntimeModule module)
   at System.Reflection.RuntimeModule.GetTypes()
   at System.Reflection.Assembly.GetTypes()
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Root.sCSHkxwTd2[Sd7wNUoRTtmeP1ZSJj](IEnumerable`1  , ConcurrentDictionary`2&  )
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Root.LoadPlugins(String folderPath)
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Desktop.App.DUDXShyOnxC2SX8ZR3P(Object )
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Desktop.App..ctor()
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Desktop.Program.Main(String[] args)

Recent Log:

   4:37:29 PM Exception

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, bundangdon said:

Not sure if this has been reported or posted by anyone else, but since the latest beta, there are some issues with startup screens. The ones which use external folders do not show any background graphics

I had this issue as well. Just edited the xml file for the startup theme and put in the exact image location.

 

The only issue i can't resolve is when downloading media, i'm unable to see what is available from emumovies. The tab for it just looks half gray and half white when i click it, like something is glitching. I checked my logs and i see this

 

2020-07-27 12:54:03 AM FIRST CHANCE EXCEPTION: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect. : 'C:\Users\zacha.000\LaunchBox\pack:\application:,,,\WpfResources\Background.png'
   at System.IO.FileStream.ValidateFileHandle(SafeFileHandle fileHandle)
2020-07-27 12:54:03 AM EXCEPTION IGNORED: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect. : 'C:\Users\zacha.000\LaunchBox\pack:\application:,,,\WpfResources\Background.png'

Seems like the third party plugin can't find something.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, pixelcide said:

I had this issue as well. Just edited the xml file for the startup theme and put in the exact image location.

 

The only issue i can't resolve is when downloading media, i'm unable to see what is available from emumovies. The tab for it just looks half gray and half white when i click it, like something is glitching. I checked my logs and i see this

 


2020-07-27 12:54:03 AM FIRST CHANCE EXCEPTION: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect. : 'C:\Users\zacha.000\LaunchBox\pack:\application:,,,\WpfResources\Background.png'
   at System.IO.FileStream.ValidateFileHandle(SafeFileHandle fileHandle)
2020-07-27 12:54:03 AM EXCEPTION IGNORED: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect. : 'C:\Users\zacha.000\LaunchBox\pack:\application:,,,\WpfResources\Background.png'

Seems like the third party plugin can't find something.

Thanks. Actually, that does solve the problem temporarily, but causes a new problem in terms of portability

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, bundangdon said:

Thanks. Actually, that does solve the problem temporarily, but causes a new problem in terms of portability

Yeah this issue and the workaround was mentioned early on in the thread. I am confident The dynamic duo will have us squared away soon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting these errors when trying to launch Bigbox with Colorful theme.

Unable to load one or more of the requested types.
Could not load file or assembly 'SharpDX.XInput, Version=4.2.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b4dcf0f35e5521f1'. The system cannot find the file specified.

App:     Big Box
Version: 11.3-beta-2
Type:    System.Reflection.ReflectionTypeLoadException
Site:    System.RuntimeType[] GetTypes(System.Reflection.RuntimeModule)
Source:  System.Private.CoreLib

   at System.Reflection.RuntimeModule.GetTypes(RuntimeModule module)
   at System.Reflection.RuntimeModule.GetTypes()
   at System.Reflection.Assembly.GetTypes()
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Root.sCSHkxwTd2[Sd7wNUoRTtmeP1ZSJj](IEnumerable`1  , ConcurrentDictionary`2&  )
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.Root.LoadPlugins(String folderPath)
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.BigBox.App.fVpBFiI8tJu2CYCS4bL(Object )
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.BigBox.App.LoadThemePlugins(String theme)
   at xu5oe9U8K4O3RuN74k.tYvb2mm2p(String  , xu5oe9U8K4O3RuN74k )
   at Unbroken.LaunchBox.Windows.BigBox.Bootstrapper.OnStartup(Object sender, StartupEventArgs e)
   at System.Windows.Application.OnStartup(StartupEventArgs e)
   at System.Windows.Application.<.ctor>b__1_0(Object unused)
   at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(Delegate callback, Object args, Int32 numArgs)
   at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.TryCatchWhen(Object source, Delegate callback, Object args, Int32 numArgs, Delegate catchHandler)

Recent Log:

   21:07:56 Exception

Latest beta. 

 

 

BigBox_GXAjHnbl2A.png

BigBox_ocexPdJHi6.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta 3 is out now with the following:

  • Fix for the LaunchBox interface appearing to be "stuck" when navigating
  • Additional fixes for launching games
  • Corrected issue where the Download Metadata and Media tool would download a theme video even though you already had one when selecting the "Do Not Replace" option
  • Fixed custom field filter duplicates
  • Corrected issue that required you to restart LaunchBox when adding a new custom field to see it in the Sidebar filter drop down
  • Fixed pack:// URIs
  • Add/Edit Metadata page now uses alternate names to set the region-correct title
  • You can now change the main title of the game from the alternate names page
  • Fixed DPI issues with some windows

This beta does not address everything in this thread, but I wanted to at least get out what we had for today. Thanks for bearing with us as we work through these issues that have come up from the .NET Core migration, and thanks for the reports. :)

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...