Jump to content
LaunchBox Community Forums

LaunchBox isn't Starting


Recommended Posts

Something probably happened during the installation of the update, so try going to the update folder in your launchbox folder and reinstall the latest beta and that should fix it, if not, its something with your data folder that probably got corrupted.

 

Edited by ea4492
Link to post
Share on other sites
On 8/11/2020 at 4:36 PM, Jason Carr said:

@angelobodetti I'm not sure why the betas would've created that issue. Can you try the latest beta to see if it works? I ask because we need to figure it out if we have a real issue.

Been a while since i fired up Launchbox, and i must have had the download beta's enabled.  It downloaded and applied an update, turned out to be 11.3 beta 13.  Does the same thing, opens the initializing box and then closes, nothing in the log folder.

Link to post
Share on other sites
17 hours ago, smolz said:

Been a while since i fired up Launchbox, and i must have had the download beta's enabled.  It downloaded and applied an update, turned out to be 11.3 beta 13.  Does the same thing, opens the initializing box and then closes, nothing in the log folder.

Hi @smolz, sorry to hear. What version of Windows are you running? Were you prompted to install .NET Core 3.1 during the setup process?

Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, Jason Carr said:

Hi @smolz, sorry to hear. What version of Windows are you running? Were you prompted to install .NET Core 3.1 during the setup process?

Windows 10 Pro and it tells me Version: 2004

Do not recall anything about a .Net Core install, I can re-run the installer and see it if it does.  If it doesn't, is it something I should manually install and see if it runs then?

 

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, smolz said:

Windows 10 Pro and it tells me Version: 2004

Do not recall anything about a .Net Core install, I can re-run the installer and see it if it does.  If it doesn't, is it something I should manually install and see if it runs then?

 

It may have timed out when asking for admin rights during the install. Go ahead and re-run the installer and let me know if that fixes it for you. :)

Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Jason Carr said:

It may have timed out when asking for admin rights during the install. Go ahead and re-run the installer and let me know if that fixes it for you. :)

The only thing that it ask admin rights for is  DirectX SDK

 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Jason Carr said:

Okay, thanks. Do you happen to have any plugins installed in the LaunchBox\Plugins folder? Are you using a custom theme for LaunchBox?

Plugin folder is empty. In the theme folder I have (BigCouch, Default and Unified)

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, smolz said:

Plugin folder is empty. In the theme folder I have (BigCouch, Default and Unified)

 

3 minutes ago, smolz said:

In the LBTheme folder I have Default and Old Default 

Is it LaunchBox or Big Box that won't start up?

Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, smolz said:

neither starts, big box I see a quick busy cursor but nothing else 

Thanks for helping us troubleshoot this; hopefully we can get it figured out. It's apparently some kind of system-specific issue, but I'm still not quite sure what's causing it.

Can you try installing a separate copy of LaunchBox to a different folder on your machine? That should help us determine if it's somehow a configuration issue with the LaunchBox installation, or if it's with LaunchBox itself.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...