Jump to content
LaunchBox Community Forums
Owls21

11.4 games not starting

Recommended Posts

I recently updated from 11.3 to 11.4. the update finished without any issues and I restarted as directed. I attempted to start a MAME game, but nothing loads. The mouse cursor disappears and I noticed a new window, Launchbox Game Startup, is open when I Alt+Tab. 

Any ideas on what the issue is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Owls21 To be honest I'm not sure what happened here. If you're willing to try upgrading again and provide more info (screenshots or exact error information), I can help you troubleshoot this and get it working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the lack of details but there really are none other than what I said. Games do not load, no error message, and a new blank window opens behind LB titled Launchbox Game Startup. Mouse disappears and I have to kill LB/BB via task manager. Same happens when launched in BB. I tried a reinstall of 11.4, but that didn't fix it. I then rolled back to 11.2, and everything works fine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What Windows version, what mame are your running (Mame, MameUI, Arcade74) and what version is it? Does this affect any other emulators? If you turn of the Startup screen does that change anything? Are your running RocketLauncher at all?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running Windows 10 and MAME 220, but this occurs across all emulators. I will try turning off startup screens. I am using RL, but not for every platform. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, in the process of trying to connect my drive to another PC, my external fell off the tower. Now I just get a faint pulsing sound. Gonna need a new drive. It will be a while until I can test this out again. 

I'll revert back once I'm up and running. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, I've been able to pinpoint this issue. It must be related to startup screens. When startup screens are off, games load fine. When the default startup theme is enabled, games load fine. When either Retro Console or Simple Detailed Startup themes are enabled, the mouse disappears and a Launchbox Game Startup window opens behind LB. I have only experienced this behavior after upgrading to 11.4 (from 11.2). I'm happy to provide additional info.

@degetalwolf experienced the same issue with a couple of other themes in the thread below.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Owls21 I've tried to replicate issues with the Retro Console and Simple Detailed startup themes, and everything seems to be working smoothly for me. I am on the latest beta though. Can you try updating to 11.5-beta-2?

On 9/6/2020 at 1:16 AM, zugswang said:

11.4 also not working for me.

Window 10 Pro 64bit 2004 update

What specifically isn't working?

Share this post


Link to post
Share on other sites

11.5 beta 2 fixed the issue!

The issue occurred when opening any game with Startup Screens enabled with either Retro Console or Simplified (I have seen other affected startup themes as well on the forums). The mouse cursor would disappear and nothing would load. There would be a Launchbox Game Startup window that opened behind LB. I would have to restart in order to get the mouse pointer back. Games loaded fine with default startup theme, or no startup themes at all.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Owls21 said:

11.5 beta 2 fixed the issue!

The issue occurred when opening any game with Startup Screens enabled with either Retro Console or Simplified (I have seen other affected startup themes as well on the forums). The mouse cursor would disappear and nothing would load. There would be a Launchbox Game Startup window that opened behind LB. I would have to restart in order to get the mouse pointer back. Games loaded fine with default startup theme, or no startup themes at all.

Woot! Good to hear.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...