Jump to content
LaunchBox Community Forums
Jason Carr

11.7 Beta Testing

Recommended Posts

1 minute ago, Retro808 said:

It does. I was just confirming what you posted.

However, that did catch me off guard that while in a theme if I made a change using mapped key/button it automatically made it theme specific. A prompt to apply to theme specific would be nice. Now that I know though it is not that big an issue.

Gotcha. Yeah, I can see that being the biggest area of confusion. We may want to provide an option for that. I don't think it'll make it into this release though, as I'm already adding this stuff last minute. So as long as everything is working as designed, we'll plan to release it on Monday. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, wallmachine said:

I want to try these BigBox updates for themes but if I update I loose the functionally of certain plugins as they no longer work with newer BigBox and the plugin dev has been away since June.

See issue below from another user:

 

I will take a look here soon to see if there's anything I can do to fix the issues with WootLauncher without requiring any updates to it. We may end up being out of luck though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wallmachine I am unable to download WootLauncher for some reason. The download is here:

...I think. But I don't see an actual WootLauncher plugin download available there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wallmachine Apparently the download is available; it's just confusing because it's not listed clearly what the proper download is. @kmoney clued me in.

So I actually got the HwndExtensions error message fixed by putting HwndExtensions.dll along with Microsoft.Expression.Interactions.dll and System.Windows.Interactivity.dll (the right versions) into the plugin folder, but the error messages seem to go deeper. It's not looking like it's going to be something we can fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Jason Carr said:

@wallmachine Apparently the download is available; it's just confusing because it's not listed clearly what the proper download is. @kmoney clued me in.

So I actually got the HwndExtensions error message fixed by putting HwndExtensions.dll along with Microsoft.Expression.Interactions.dll and System.Windows.Interactivity.dll (the right versions) into the plugin folder, but the error messages seem to go deeper. It's not looking like it's going to be something we can fix.

thats a shame, down side or upside of plugins I guess. I hope you can implement what eatkinola has one day to rectify it.

Edited by wallmachine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta 12 is now locking up for me on my dev machine during the themes demo, so that figures, sigh. Seems to happen every time we try to sneak in a feature at the last moment. Just letting folks know that beta 12 may have some stability issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good to know but so far not seeing any issues here but then again I been just messing with my Launchers and they have no issues that I have found yet and are working fine so all is good😄

Edited by Krakerman
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there something going on with the Database? Seems things are taking forever to submit now

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/24/2020 at 3:46 PM, RULLUR said:

Is there something going on with the Database? Seems things are taking forever to submit now

Not that I'm aware of. Just did a quick test and everything seems to be smooth and quick. Is it still slower than usual?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I figured out what's going on with the lockups on my dev machine. Unfortunately in beta 8 (with the new theme-specific settings features), I introduced a bug which is locking up Big Box on occasion. I'm working on a fix, but of course we'll have to delay the release until I get it figured out.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Jason Carr said:

Not that I'm aware of. Just did a quick test and everything seems to be smooth and quick. Is it still slower than usual?

It was, but I also thought it was a bad connection here too. Like once I submitted something, it just took forever to see the Status once I clicked that choice afterwards. Seems okay today though

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

One thing I noticed while I was hiding a few games this weekend on the Arcade platform was when you edit a single game and hide it, LaunchBox returns you to the top of the games list. It does not do this when you bulk edit and hide games, only when you hide one game at a time. If my memory serves me correctly I thought this was fixed a while ago if you had dynamic box resizing turned off?

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, kmoney said:

One thing I noticed while I was hiding a few games this weekend on the Arcade platform was when you edit a single game and hide it, LaunchBox returns you to the top of the games list. It does not do this when you bulk edit and hide games, only when you hide one game at a time. If my memory serves me correctly I thought this was fixed a while ago if you had dynamic box resizing turned off?

Thanks; I'll have to look into this after the release.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta 13 is out now with a fix for the freezes I was seeing only on my dev machine. As it turns out, it had to do with the option for certain themes to force 16x9, so it was only happening on machines that did not use a 16x9 monitor. Assuming nothing else major comes up, I'm planning to release 11.7 tomorrow. Any extra testing you guys can do would be appreciated. :)

Oh, also, @C-Beats put this fix in as well:

  • Fixed: When changing a game's title via the Edit Game window, region-specific images weren't being correctly saved to their appropriate region folder

 

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, hopefully this will be the final beta. I found and fixed a memory leak that was introduced in a later beta. Beta 14 is out with that and some translation spacing fixes. Hoping to put out the official tomorrow (finally).

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I'm experiencing since the last betas frequent random lockups in Big Box when I enter in the game details.

I can see only the boxfront and it's impossible to exit from there. The ONLY solution is pressing 'X' to exit.

I've uploaded two images. One showing the lockup state (only boxfront), and the other what should be displayed.

I'm in Windows 10 Home 2004,  and I'm using the default theme and no plugins.

 

 

Wrong.png

Ok.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, diedel said:

Hi,

I'm experiencing since the last betas frequent random lockups in Big Box when I enter in the game details.

I can see only the boxfront and it's impossible to exit from there. The ONLY solution is pressing 'X' to exit.

I've uploaded two images. One showing the lockup state (only boxfront), and the other what should be displayed.

I'm in Windows 10 Home 2004,  and I'm using the default theme and no plugins.

 

 

Wrong.png

Ok.png

Can you try reverting to 11.6 to confirm if you still get the issue or not? We haven't changed anything for the game details for this release, so I suspect that it's not related to the betas. Also, what specific beta are you testing with?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get the issue also in 11.6. it took me more time to reproduce it though.

Previously I was testing with 11.7 Beta 14.

wrong.png

Edited by diedel

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, diedel said:

I get the issue also in 11.6. it took me more time to reproduce it though.

Previously I was testing with 11.7 Beta 14.

wrong.png

Okay, good to know, thanks. Unfortunately I think this probably caused by outdated or flawed video drivers; can you try updating your video drivers and running all Windows updates? The other thing that it could possibly be is a conflict with a background application, but the first thing to try is to update everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I normally have all updated. I just confirmed it now. Both Nvidia video drivers and Windows updates are up to date.

I'll also check possible conflicts with background services and apps. I can test also old versions of Launchbox.

Thx.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...