Jump to content
LaunchBox Community Forums

Retroarch 2nd player control (PS2) not working for PS1 games


sauc3rm3n
 Share

Recommended Posts

Hey, everyone,

I'm a little bit of a noob to emulation, but I'm using an Optiplex PC with windows 10 as an emulation machine. I've got BigBox as the front end, and it's going in a cabinet with arcade controls and two USB ports for controllers.

I have 2 USB PS2 controllers. The highest I go with consoles is PS1, PS2, and Gamecube. I use Dolphin for Gamecube and a separate emulator for PS2 games. But I use the swanstation core in Retroarch to play PS1 games. I've mapped both controllers in the console emulators, and they work great for both players except for the PS1 games. The emulator recognizes both controllers, but only player 1 works. Player 2 can't join any multiplayer games. I've mapped and remapped. I checked the Dolphin.ini file, and it shows SIDevice1=6. I have the latest version of Retroarch too.

This is infuriating. Can someone please help? What am I missing here?  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...