Jump to content
LaunchBox Community Forums

Transparency Bigbox Startup Video


Recommended Posts

Hi community!

I'm almost finished with my Stranger Things startup video in After Effects for BigBox. I'd like to know if there's a compatible format that supports transparency in startup videos to transition smootly between the end of the startup video and the menu.

If that's not possible it would be really great that when Bigbox is finished loading it starts under the startup video so when the transparency comes in we could start seeing the menu.

That's something I used to do on Retropie back then and it makes the whole thing much more pro!

Have a great day!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

It should transition smoothly. BB startup video overhauled a while back and BB starts up when the video does and stays hidden until the video ends or you hit a button to cut short the video. 

Link to comment
Share on other sites

Great to know. I've done further testing and just noticed that the file format MUST be a mp4 container which doesn't support alpha channel.

It would be awesome to have support for .webm format which supports transparency.

So the startup video could transition to Bigbox menu.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, G22 said:

Great to know. I've done further testing and just noticed that the file format MUST be a mp4 container which doesn't support alpha channel.

It would be awesome to have support for .webm format which supports transparency.

So the startup video could transition to Bigbox menu.

Is the .webm just not working during Startup? BigBox does support .webm. Many of my pc gameplay videos are .webm. Also just checked and a couple of my startup videos are .webm.

Are you using VLC or Windows Media in your BigBox video settings?

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Retro808 said:

Is the .webm just not working during Startup? BigBox does support .webm. Many of my pc gameplay videos are .webm. Also just checked and a couple of my startup videos are .webm.

Are you using VLC or Windows Media in your BigBox video settings?

I just tried and it's ignoring the startup.webm file. That's a bummer as I think Bigbox use the VLC media player for videos and VLC does play webm with alpha channel. At least in OBS!

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, G22 said:

I just tried and it's ignoring the startup.webm file. That's a bummer as I think Bigbox use the VLC media player for videos and VLC does play webm with alpha channel. At least in OBS!

.webm do work in startup. I just tested again adding a couple new .webm videos and each launched fine.

Also,  I see you are using the old way of startup videos. This change quit a long time ago. The updated way of Startup videos is to create a folder called Startup in your \Videos folder

\Launchbox\Videos\Startup\

Place any videos in that folder. Name does not matter and you can have as many as you want.

Test it that way and see if it works.

Link to comment
Share on other sites

Just tried it, transparency not there! Well it may be there, but it seems Bigbox FE isn't there. It waits for the video to stop to show. Almost there!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...