Jump to content
LaunchBox Community Forums

floodie

Members
  • Content Count

    222
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by floodie

  1. Hi. Funny as thats exactly what they asked for so ive had my guard up ready for a fight. However the reply was a helpful command promt to try. Its just doing its thing now!. Fingers crossed
  2. Hi nohero. Its being looked into over on the pcsx forums. But do you mean the latest 1.6 pcsx2 build? Ive done that. And not modified anything. And used the europe bios, Just wont run. Tried DDU drivers, repairing directx redist.... I have a feeling a complete windows 10 reinstall is looming
  3. Hi guys. All of a sudden without any changes to the system what so ever i now get this error when starting up any ps2 game "Thread creation error. An unspecified error occurred while trying to create the EE core thread" Im in a real pickle with this as i need to fix it by monday. Does anyone have any clues?..
  4. Hey Freg - thanks very much for this. When i get a sec i am going to try this out and report back. Great stuff thanks
  5. Hi Frag - Hmm ok. I was even wondering if there was a way, when i get these XML corrupted errors due to power loss and the machine is left with the error in the middle to perhaps have some fancy script run using a clever set of control panel commands that Copies the contents of a Backup to the data folder without having to get keyboard and mouse out everytime.. Dont know if that makes sense Its frustrating that Launchbox/bigbox does its saving on shut down. Couldnt it do any changes on the fly thus massively narrowing the chances of corrupted files on sudden loss
  6. Hi. What would be the repurcussions of doing this?..... The system will not change settings wise so would this cause a problem?..my reason for doing this is in a hope to prevent the corrupting of the xml's when the power suddenly drops. I realise the simple answer is to not suddenly drop the power however lets assume for a sec that it will and does happen every so often to me. Much appreciated
  7. Hi Neil - back to you with how things went, and wondering if you can help. So, we did what you said, safe mode > removed everything using DDU.. rebooted..... installed the uptodate GPU drivers... All seemed fine for an hour, would play etc... Then all of a sudden, screen went black > no signal on monitor... When trying to reboot we see the Gigabyte splash screen then after this is stays dead, the exact same problem as we thought we had just fixed. It seems something has corrupted the graphics driver AGAIN?... Any ideas?.. thanks very much
  8. Hi Retro give me a bit, a little swamped at the mo - will be back to you soon
  9. hi Retro - thanks - before i do i want to be sure i am amending the right XAML file as there are loads. Within big box, options, views it shows this : Platform list view: Platform wheel 1 Games list view : Vertical wheel 3 So the XAML file that i am amending is called PlatformWheel1FiltersView.XAML - its the only one that seems to correlate to "Platforms wheel 1". Furthermore, when i copy your red text (exactly) carefully keeping the </Grid> in there at the end i get a huge error appear. If you can see any cracks in what i have just said then brilliant please le
  10. Unified Redux - and TextGamesView.xaml Almost all of the XAML files have that part within them when i search for date/Time etc
  11. hi retro - So it assume it is this section in the XAML file : <!-- DATE, TIME AND WEATHER --> <Viewbox x:Name="DateTimeWeather" Grid.Row="0" Grid.Column="1" > <DockPanel Height="45" Width="349" HorizontalAlignment="Stretch" VerticalAlignment="Stretch" > <TextBlock Text="{Binding CurrentTime}" FontFamily="{StaticResource FontBebasNeue}" FontWeight="Bold" VerticalAlignment="Center" DockPanel.Dock="Right" FontSize="35" Foreground="Crimson" /> <TextBlock Text=" " FontFamily=
  12. Thanks mate will have a look
  13. hi Retro - so i have had a chance to take a look at your advice and a little stumped. I have been into Launchbox > themes > Unified and the only file that seems relevant in there is Themesettings.XML - i have been into that had a scan through and cannot see (or CTRL+F) anything related to Clock, Time, or Date. Have looked at other possible places too and cannot see any XML which contains them either. Any idea where else i could look? thanks
  14. Hi Retro thank you for this - I will take a look. I assume the Theme XLM files are found in a THeme folder of somekind? ill take a look thanks
  15. hi Guys - probably a simply one, but using unified in bigbox, is there a way to remove the clock? thanks
  16. Thanks Neil. It is a nice IPS monitor, and the audio comes straight out of the motherboard to the amp which drives the sub and 2 sony's. Ah so typical windows and a corrupted driver. It is an APU - a Ryzen 2400G, when teamed with Fast ram it is perfect for everything up to ps2 (if you dont want the uber flashy resolutions). I will try to DDU and then reinstall the APU graphics driver see how it goes. Thanks alot mate
  17. yes i did think this - However it also looks like the power to the monitor drops as you get an "off" black screen (you can tell when a monitor is still on yet its black if you know what i mean). I will try safe mode tomorrow when i next get to the machine... Couple of questions : lets say it goes into Safe mode fine. What then?... Also, why would it suddenly do this after 4 months of being fine every day? thanks Neil
  18. Off the back of my messagethe other day, can anyone give any ideas off the back of this video. It shows the gigabyte logo, then seems like the screen drops but all stays working in the back ground fine as you can hear bigbox intro vid and the main wheels load up and control it fine... Faulty monitor???. If faulty why does it always show the boot up fine yet drop when it seems windows loads.... heelppp.. thank you VID-20210321-WA0014.mp4
  19. Guys not sure if this is the right section but would like anyones thoughts on this please. Does anyone have any idea why a machine in the middle of a game would go to a totally blank screen (perhaps monitor power dropped), sound off, however Marquee and coin button lights (that are powered from USB on the motherboard) are still on. Also, when tapping or holding down the power button (that is wired the power switch on the mobo) does nothing either. Even the hard reset long hold. The only way to turn it off is at the wall - Wait 10 seconds - switch back on and push the power butt
  20. Yes that god - it seems as though the Retroarch.cfg file just would not save anything when written to by retroarch itself - the only way i could make the file change was by opening it up in notepad myself and changing things. Seems very odd to me. Once i made a brand new RA.CFG file it would happily save from RA itself. Really odd one, but thanks for your help, finally got there!
  21. DONE IT!! - bloody done it.. Pretty much what you were saying got me thinking, and perhaps you did say exactly this... so i loaded a game as normal. Changed User 2 from Ipac to Pad 2. Went into the game to test, yep working, pulled on Retroarch again and saves a NEW configuration. Saved this somewhere and it was called something like Medfan64lib.cfg. This file had what i needed in it. I copy and pasted the contents of this Medfan64 file into a NEW Retroarch.cfg (after what you said about renaming the old one so it wasnt used - and perhaps lost its read onlyness!) and it loads everytime pe
  22. So this is strange - i have made and am using somehow the fresh new RetroArch.cfg and Player 2 starts a game using pad 2 like it should, and not the ipac!.. however i cannot use this new RA.CFG file as ive just remember it controls everything SNES megadrive NES etc etc... Surely i can make an N64 Core config file, or just make the Main RA.CFG file have player 2 as Pad and thatll work fine... Just dont know why it isnt saving
  23. Ok so - i renamed the Retroarch.cfg file and forced on start up to make a new one.... i changed user to to Xbox controller user 2 - then went to the main RA menu > configuration file > Save current Configuration and received the error : "Failed Saving Config". to add to this, if i make a new config it seems to save a copy as CoreName.Cfg in the Configs folder. This is where it is strange, when i load this config i can quit, restart and player 2 works fine, both pads are fine, it all works perfect!.. Apart from all at default settings so all the borders, screen size is wrong but it
  24. sure will do - just finished the kids, having a bite to eat, will pop on it shortly. I get the feeling, and worry that this read only windows problem may be a red herring because as you said, theres no way a read only system wouldve let me change a file. I wonder if this Windows 10 problem may make files LOOK as though they are read only yet perhaps they arent. What i did last year was make my default.cfg file within mame read only as windows was changing the id of my xbox pads. I dont think i read-only'd my retroarch config folder.... i may have done but dont think i did.
×
×
  • Create New...