Jump to content
LaunchBox Community Forums
Lordmonkus

IMPORTANT!! Please Read Before Posting For Help

Recommended Posts

I don't have many systems, but would love to get these all working again it also looks like I have messed up my mame cant remember what version was working with my setup.is there a easy way to tell what emulator version my roms use. I have tried 1.38b 153,159,164,178b,and it opens and shuts down within one second ahh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MSVCP140.dll is a Microsoft Visual C++ library.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

All of those errors are common Windows files that a great many programs require and are not directly emulator related. On a new install of Windows programs tend to be missing those but over time installing stuff installs them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

well thanks for filling me in.i have been trying to build my setup for months and found my drive was slowing this pc down .I'm looking to get this drive back to goodness and I can plug it into my gaming rig .

I understand if you don't reply but I hope you don't mind if I keep posting all these issues as you telling me whats wrong far outweighs me guessing .thanks

this is the setup the now

 

 

2017-01-18_(7).png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well here's a quick tip, when you get error messages like the ones you posted a quick google search for those specific messages will give you the answer. But I don't mind helping out where I can.

Share this post


Link to post
Share on other sites

well the thing is when I do quick searches and think I'm getting the right file .I end up downloading the wrong things or malware,spam,all the stuff I try and stay away from .The way I see it is its like every day is a learning day and having guys and girls like yourselfs here . Are how non pc literate folk like myself learn .

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks I have learnt getting this done just by watching the youtube launchbox tutorial,and guys like james baker,simply auston.learning visually seem to work best for me.thanks again for the help

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

any chance in letting me know how I find out whats wrong with my arcade system setup.i have tried all the versions of the mame that I had stored on my external drive.it opens then just shuts straight away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My best guess off the top of my head is probably a missing rompath setup in Mame. You can check out my Mame tutorial here

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only have nine systems and can only get two working after I changed the internal hard drive as it was slowing the pc down stuck a ssd in it and the pc runs a lot faster .so trying to continue to build launchbox on my external gaming drive .but 7  gaming systems arnt working.im getting retroarch running outside lunchbox.i have updated it and still cant get it to open in launchbox for any  of my systems.:S

Share this post


Link to post
Share on other sites

If your emulators are working outside of Launchbox then you probably have a paths problem with Launchbox, either to the emulators themselves or the roms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi folks this is were I'm sitting at the moment I had a system popup saying MSVCP149.DLL was missing and as you see in the screen shot it is located three icons below Spotify icon .am I ment to save this somwere as still cant get some system running .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try downloading and installing this

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

Missing .dll files don't go on your desktop, they usually either go in the folder of the program you are trying to run that needs it or in C:\Windows\System or System32 folder. Installers though will put the files where they belong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

my pc x64 and I'm clicking that file. its downloading running security scan then say run I click run states set up I then restart pc,open launchbox click ps2 and I get these messages about msvcp140.dll again.i am doing that right .is that right

 

2017-01-18_(9).png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...