Jump to content
LaunchBox Community Forums

Importing a MAME romset with .7z extensions


Rik3Rr
 Share

Recommended Posts

Hi all,

I'm importing a 0.235 MAME romset with .7z extensions for all files. I notice that LB states in the launch path that all MAME files end with the .zip extension, which isn't accurate. I believe this occurred due to using the MAME romset importer tool. 

Any advice on what to do? 

Also, is it a problem to use a MAME romset with the .7z extension? Do they need to be .zip files? If so, how would I go about converting them other than just downloading a different set?

Thanks very much!

Link to comment
Share on other sites

.7z files are fine, I just tested it.

If you use the full set importer it shouldn't matter what file extension your files are. The full set importer uses the mame database xml file to import the games, not your actual files.

If you don't use the full set importer that shouldn't matter either. You just select all your files and drag them into LB to start the import tool.

Link to comment
Share on other sites

Thanks very much for the help!

My issue now is that MAME won't launch any of the ROMs from LB even though the extensions are matching up correctly. I see a black screen flash for a moment upon launching a game, and then back to desktop. Any idea what I might be missing? All of my LB settings for the MAME emulator are stock. I'm running MAME 0.235b. Also, within MAME, I opened it up and specified the ROMs directory path. I don't know what I'm missing.

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Rik3Rr said:

Thanks very much for the help!

My issue now is that MAME won't launch any of the ROMs from LB even though the extensions are matching up correctly. I see a black screen flash for a moment upon launching a game, and then back to desktop. Any idea what I might be missing? All of my LB settings for the MAME emulator are stock. I'm running MAME 0.235b. Also, within MAME, I opened it up and specified the ROMs directory path. I don't know what I'm missing.

Have you told MAME itself the rompath?

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, neil9000 said:

Have you told MAME itself the rompath?

When I open up MAME, I go to "configure" and set the rompath. Also, I went to the dir.txt file in the "ROM' folder of MAME and placed the folder path for all my arcade roms there. Not sure what is the issue. If I open MAME itself, I can launch the ROMs.

Link to comment
Share on other sites

OK, I figured it out. Inside of MAME, I had set the correct game path; HOWEVER, I did not high "save configuration" after doing so. Upon making this change, everything works!

So, I think that I'm finally all set. Thank you all for your help!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...