Jump to content
LaunchBox Community Forums
atc500x

Controller mapping pause themes?

Recommended Posts

I closed LaunchBox, moved the file out of the folder and it created a new one. when it was relaunched.  I went to configure the pause button and it still had my old value of "W".  I changed it to "P" and launched a game.  It still just pauses the game without going to a pause screen.  Does it store these values somewhere else?  How did it remember the "W"?

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, Cupanther said:

I closed LaunchBox, moved the file out of the folder and it created a new one. when it was relaunched.  I went to configure the pause button and it still had my old value of "W".  I changed it to "P" and launched a game.  It still just pauses the game without going to a pause screen.  Does it store these values somewhere else?  How did it remember the "W"?

The Pause binding of the keyboard is kept in the settings.xaml. Removing the InputBinding was only to maybe clear anything in those might have caused an issue. It was weird that for a few that worked but I was not confident it would again. I know you said you are using only Mame, but you are not by chance running Mame through RocketLauncher are you?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

No I am not using RocketLauncher (don't even know what it is).  I am using MAMEUI 64 version 174 which is launched directly from LaunchBox.

Edited by Cupanther

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, Cupanther said:

No I am not using RocketLauncher (don't even know what it is).  I am using MAMEUI 64 version 174 which is launched directly from LaunchBox.

Can you look on your Mame emulator folder and see if the Mame.ini is located in the root folder where the Mame exe is? If it is not and is located in the Ini folder move it to the main folder and test. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally got it working.  I had to check the "force pause screen" box under the emulator settings.  Thanks for all of your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Cupanther said:

I finally got it working.  I had to check the "force pause screen" box under the emulator settings.  Thanks for all of your help.

LOL. Man I did not even think about the dang check boxes. Glad it is sorted though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it’s been awhile but what program are you using to create your controller images??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I am using Photoshop. I use an XBox 360 controller, so I am making the images with both of those. I've attached an example of my 2 player and 1 player images (2p is blurred for single player games), and one with a trigger

It's slow going, but I am getting there...

 

28910.jpg

2433.jpg

12056.jpg

Edited by Banditt
Added another image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I used cpwizard and cpwizbiz  in the past. It has a batch output for artwork that I have never used, redoing my setup and may try that first

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...