Jump to content
LaunchBox Community Forums

xevidroid

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by xevidroid

  1. Restarting did not fix the issue at all, unless it was with internet unplugged. I posted the solution in my last comment, it was indeed a buggy pop up.
  2. Ok I managed to fix this. It was indeed the update prompt, because launching without an internet connection fixed it. I tried a couple of things, it ended up being my monitor resolution/aspect ratio (I have an ultrawide 1080p monitor). I set the resolution to 1920x1080 and the update window was half visible on the right corner of the screen, so I was able to click "yes" to the update popup. Case closed, maybe get this checked before rolling out the new version because really there was no other way around it (no "move window" or keyboard shortcut trickery that I could find, and the pop up doesn't show up in ALT+TAB or Start + Tab).
  3. I opened LB today and the window was completely not interactable, like if there was a prompt somewhere I had to click first (Windows gives me the sound cue that I should close the prompt, probably the one for the update? but there is no prompt, not even off screen). I can't fix this on my end because it's completely stuck. Any way to bring up the prompt so that I can start the update? At least, I think that's the issue.
  4. Sadly I'm not enrolled in the beta (LB is very time consuming to maintain for me so I didn't want to risk anything glitching out - this after I had a bad experience with XMLs losing data one or two years ago..so I didn't get into the beta ?) (btw at the time the issue turned out to be something mostly on my end, but I still got very burned out by the troubleshooting)
  5. @GTi as a temporary solution waiting for an update I could fix the file for you and send it back. I will simply delete the "bad" character, it probably is an emoji somewhere. If you don't need it right now I would suggest waiting for the official fix obviously.
  6. I PMed you. Check line 31872. It's the only instance of an illegal character in the file. Stackoverflow seems to have a few mentions of this causing issues with XMLs so you shouldn't have too much trouble finding a workaround.
  7. I'll add that for obvious reasons the suggested fix of restoring a backup will not work for this issue, so any user not able to edit xml files will not be able to fix this.
  8. Okay so, a couple more details. This is the error. Comparing the file with the one before the update shows no difference in a text editor. The line in question contains the value: &#xC I think this character is not okay to be parsed under the new XML parsing system that was introduced in this version, hence the issue, which will occur for all users who have similar characters in any of their entries. Deleting the unsupported character fixes the issue, and I'm able to load. It probably is just a case of catching the exception in the parsing process.
  9. I just updated to 11.6. After install, the launch fails due to a corrupt platform .xml (in my case, it was Windows). I will try to use an xml backup hoping that was the only issue, and report back.
  10. Ok so I've been trying the app for a bit now, I'm a little confused by one thing..the "export to android" option was removed some time last year from the desktop app, so how do we transfer the setup from desktop to android?
  11. Nice to see this is still going despite everything. I'm waiting for the email to start testing.
  12. I'm a bit sad that my suggestion on bitbucket wasn't here, but I appreciate the development, I love Launchbox and I think it's in a very nice spot right now.
  13. So no one ever answered to this thread, but I have to bump this really, I really wish there was a way to sort the images. Not just the type, also the images themselves should be sorted based on their name or some other criteria. Right now they are loaded randomly and there is no way to actually keep them in check. There also seems to be a cap in the number of images that are shown, so if you have a game with 200+ images they just don't show up after a while, which is a bummer, I wish at least when viewing them in bigbox that this didn't happen.
  14. Index was outside the bounds of the array. App: LaunchBox Version: 10.14 Type: System.IndexOutOfRangeException Site: Void button1_Click(System.Object, System.EventArgs) Source: YoutubeScraper at YoutubeScraper.Form1.button1_Click(Object sender, EventArgs e) at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e) at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e) at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent) at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks) at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam) Recent Log: 4:47:36 PM Exception Broken again in May 2020. Used to work until last week.
  15. I like giving my favorite titles a music theme to play when I interact with them, and I often wish I could click on a game and hear the soundtrack while scrolling through the images on the side or Alt+Tabbing to somewhere else on my PC. Sadly, the moment you click anywhere else on the screen, the music pauses. I'd love to have a little toggle or an option to have the music keep playing after I click away, it'd make it so cool to just browse through my collection and hear my favorite soundtracks even if I open up a browser window in the meantime. I have videos for the BigBox setup, so music is kinda the start of my Launchbox collection for when I use it to browse through my games. Edit: at the very least the music should keep playing if we click on pictures from the selected games, so that we could browse through screenshots and fanart with the music in the background..I don't understand how this is not a thing yet!
  16. I'll wait for your PM thanks!
  17. My edit would also be aimed at making the theme more generally useful for people without banners. I have mostly new games in my library, and I don't have a banner for them, so the theme just appears empty and is unusable. Swapping the banner image for a box image and moving the interface a bit would allow most people to use the theme without having to generate tons of art for newer games.
  18. How do I add the whole theme to the Community Team Creator to edit it? I'd like to create a fork that supports ultrawide resolutions and better works with my setup, but I can't load the theme in the theme creator to avoid starting over..
  19. I had the same issue as the other user, and I was able to fix it by deleting the included theme. I'm able to create a new theme from scratch, but as soon as I press "edit views" this error pops up: Pressing "cancel" crashes the app, so basically I'm stuck. Full stack here: at System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.Load(XamlReader xamlReader, IXamlObjectWriterFactory writerFactory, Boolean skipJournaledProperties, Object rootObject, XamlObjectWriterSettings settings, Uri baseUri) at System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.LoadBaml(XamlReader xamlReader, Boolean skipJournaledProperties, Object rootObject, XamlAccessLevel accessLevel, Uri baseUri) at System.Windows.Markup.XamlReader.LoadBaml(Stream stream, ParserContext parserContext, Object parent, Boolean closeStream) at System.Windows.Application.LoadComponent(Object component, Uri resourceLocator) at COMMUNITY_Theme_Creator_for_BigBox.Editor.InitializeComponent() at COMMUNITY_Theme_Creator_for_BigBox.Editor..ctor() at COMMUNITY_Theme_Creator_for_BigBox.MainWindow.BTNeditview_Click(Object sender, RoutedEventArgs e) at System.Windows.RoutedEventHandlerInfo.InvokeHandler(Object target, RoutedEventArgs routedEventArgs) at System.Windows.EventRoute.InvokeHandlersImpl(Object source, RoutedEventArgs args, Boolean reRaised) at System.Windows.UIElement.RaiseEventImpl(DependencyObject sender, RoutedEventArgs args) at System.Windows.UIElement.RaiseEvent(RoutedEventArgs e) at System.Windows.Controls.Primitives.ButtonBase.OnClick() at System.Windows.Controls.Button.OnClick() at System.Windows.Controls.Primitives.ButtonBase.OnMouseLeftButtonUp(MouseButtonEventArgs e) at System.Windows.UIElement.OnMouseLeftButtonUpThunk(Object sender, MouseButtonEventArgs e) at System.Windows.Input.MouseButtonEventArgs.InvokeEventHandler(Delegate genericHandler, Object genericTarget) at System.Windows.RoutedEventArgs.InvokeHandler(Delegate handler, Object target) at System.Windows.RoutedEventHandlerInfo.InvokeHandler(Object target, RoutedEventArgs routedEventArgs) at System.Windows.EventRoute.InvokeHandlersImpl(Object source, RoutedEventArgs args, Boolean reRaised) at System.Windows.UIElement.ReRaiseEventAs(DependencyObject sender, RoutedEventArgs args, RoutedEvent newEvent) at System.Windows.UIElement.OnMouseUpThunk(Object sender, MouseButtonEventArgs e) at System.Windows.Input.MouseButtonEventArgs.InvokeEventHandler(Delegate genericHandler, Object genericTarget) at System.Windows.RoutedEventArgs.InvokeHandler(Delegate handler, Object target) at System.Windows.RoutedEventHandlerInfo.InvokeHandler(Object target, RoutedEventArgs routedEventArgs) at System.Windows.EventRoute.InvokeHandlersImpl(Object source, RoutedEventArgs args, Boolean reRaised) at System.Windows.UIElement.RaiseEventImpl(DependencyObject sender, RoutedEventArgs args) at System.Windows.UIElement.RaiseTrustedEvent(RoutedEventArgs args) at System.Windows.UIElement.RaiseEvent(RoutedEventArgs args, Boolean trusted) at System.Windows.Input.InputManager.ProcessStagingArea() at System.Windows.Input.InputManager.ProcessInput(InputEventArgs input) at System.Windows.Input.InputProviderSite.ReportInput(InputReport inputReport) at System.Windows.Interop.HwndMouseInputProvider.ReportInput(IntPtr hwnd, InputMode mode, Int32 timestamp, RawMouseActions actions, Int32 x, Int32 y, Int32 wheel) at System.Windows.Interop.HwndMouseInputProvider.FilterMessage(IntPtr hwnd, WindowMessage msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam, Boolean& handled) at System.Windows.Interop.HwndSource.InputFilterMessage(IntPtr hwnd, Int32 msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam, Boolean& handled) at MS.Win32.HwndWrapper.WndProc(IntPtr hwnd, Int32 msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam, Boolean& handled) at MS.Win32.HwndSubclass.DispatcherCallbackOperation(Object o) at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(Delegate callback, Object args, Int32 numArgs) at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.TryCatchWhen(Object source, Delegate callback, Object args, Int32 numArgs, Delegate catchHandler) at System.Windows.Threading.Dispatcher.LegacyInvokeImpl(DispatcherPriority priority, TimeSpan timeout, Delegate method, Object args, Int32 numArgs) at MS.Win32.HwndSubclass.SubclassWndProc(IntPtr hwnd, Int32 msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam) at MS.Win32.UnsafeNativeMethods.DispatchMessage(MSG& msg) at System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrameImpl(DispatcherFrame frame) at System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrame(DispatcherFrame frame) at System.Windows.Application.RunDispatcher(Object ignore) at System.Windows.Application.RunInternal(Window window) at System.Windows.Application.Run(Window window) at COMMUNITY_Theme_Creator_for_BigBox.Application.Main() Provide value on 'System.Windows.StaticResourceExtension' threw an exception. Edit: I solved the issue, for future reference: I had forgotten to unblock the .zip. Simply unblocking all .dll files in the install directory fixed the issue.
  20. @bbweiners How do we change the aspect ratio to fit ultrawide monitors? Edit: I messed around a bit with the xaml file and the theme responds really well to being set to ultrawide, but it'd require some changes..primarily, the grid for the game box and the 4 squares requires adjustments, the search below the horizontal wheel disappears and the big image on the right would benefit from using more space, because right now it's kind of cut off because it stretches.
  21. @Retro808 @Jason Carr Ok, after a few weeks of testing I can say with 100% certainty that I've fixed the problem, and I'm pretty sure I know what it was. As some of you have suggested, the culprit was Google Drive: I originally dismissed that option, because I had a pretty good idea of what the internal file structure of my data folder was and it hadn't changed much for months, as far as I could see; I always had those xml files with the [conflict] tag, but since they hadn't been causing any issues for months or even years, I figured Launchbox was simply ignoring them (because they had the wrong name, why read "windows[conflict].xml" when "windows.xml" is already there as expected). As it turns out (and I don't know if this is something new Jason introduced with 9.10), Launchbox is now VERY confused by the presence of those files. First, the problems were only there for platforms with conflict files in the data folder. As for the duplication issue, it appears LB was reading the custom fields from the xml array in the conflict files AS WELL as in the regular file, but when closing the program, it was probably writing back the fields to one file only, thus completely messing it up and multiplying the lines. I guess the read happened from one file or the other at random, which caused the shifting number of duplications. As for the videos disappearing, I guess that when adding videos LB was committing the changes to the wrong file, or not committing them at all due to the conflict being there. These two are only my guesses based on outside observation, what's 100% sure is that by going back to an older backup of the data files without the duplication, and then deleting the conflict files, the issue went completely away and hasn't returned. So, my issue has been fixed. What I suggest is either discourage using Google Drive as the main directory for Launchbox (at this moment in time, the Google Drive symbol appears on the description page for LB on the website), or if possible writing the xml parsing code in a way that simply ignores duplicated platform files, or specifically platform files with "[conflict]" in the name, as at this moment in time LB seems to basically merge the two data structures together at launch and then go crazy when figuring out what or where to commit changes. I hope this proves useful and avoids the same happens to other users in the future (as it was pretty dishearting for me).
  22. Okay so, I had already tried my backup from 9.8 and it didn't have the duplication bug, but it did have the video deletion bug. I tried a fresh install of the 9.10 version and then adding the same games that were having problems in the same way, but the bug didn't happen. I then tried adding my whole data folder to the new install and the bug wasn't there, at least that I could see. I added the whole images folder and the bug wasn't there. Same goes for my videos and music folders. Basically there has to be something that has gone wrong in my current folder, and I don't know what. I could simply do a fresh install etc, but A) would this work? @Jason Carr which folders do I need to move to the new install to have a perfect 1:1 copy of the old database + media? B) This doesn't solve the issues with my current bug, because if it happens again, we're back to square one. Wouldn't it be better to solve the problem once and for all by finding the culprit? I mean, I've had my library basically vandalized, videos disappearing, changes not saving, games disappearing, information duplicating..all in one go. This is pretty destructive, it really should be investigated..
  23. @Jason Carr The thing is, I seriously doubt my system is the culprit. If I move the folder to another PC (manually, through a USB stick) I see the same bug. I see the same problem whether I load from an old HDD or a fast SSD. I don't have any problems with any other software installed, everything runs smooth..So I either have a very specific Launchbox killer virus, or it's something else.. Google Drive COULD have messed things up, it's totally possible. I don't know what precisely could have gone wrong, but I do see how syncing 11k files through a garbage app like "Backup and Sync" could cause errors. The problem is though, I'm not using Drive anymore, the folder is on my desktop and I'm only moving it through USB to test things out. Basically Google Drive could have messed up some file or dependency and started the problem, but it's not the thing that actively causes issues at runtime. My programmer instinct tells me there is a deeper problem with how the read/write of the XML is carried out, but as the source is not on Github I can't check for myself. As I said multiple times, if you don't trust my system, or you don't trust my word or whatever, the only solution I see is I send you my setup and you open it in a sandboxed VM or whatever and check it out for yourself. Either this, or at the very least I'd like some suggestions on how to solve the issues once and for all, because after 60$ and hundreds of hours put into designing my own box art covers for each of those 650 games I really don't want to give up Launchbox like this, and starting over would be insane, especially if I know the bug could still happen at random in the future.
  24. @DOS76 Yes I error checked my drive and that's not the issue. @Jason Carr Okay, the videos disappearing might be caused by anything else (Windows? I've seen it happen before), but I've reported a big number of anomalies that are clearly related to the inner workings of Launchbox and could not be caused by something else in my system. For example, every time I open or close the program, my custom fields get duplicated a random number of times, like in the picture I posted. If I stop there and read the XML file, the fields have been duplicated on a "database" level too. It's not a read error or a virus, it's literally the program saving a wrong value on its database. The same goes for the entry for videos disappearing, the URL gets deleted from the XML even though the video is still physically present in the folder. As I said, I can send you the zipped folder with and/or without the bug and you can check for yourself that it's not something in my system in particular. My best guess would be read and write errors when parsing or updating the XMLs, due to something unusual in my particular library, maybe some unusually heavy media resources, maybe some funky encoding in some text somewhere. The program clearly struggles to load my 650 games, as I noticed that sometimes when I open it, it says I have 649 and some game is not shown, but it's back there if I restart. I'm not trying to insinuate it's bad programming or someone's fault, bugs happen and I love Launchbox, I wouldn't have paid for the full version or posted here if I didn't care Just to be clear, my setup doesn't include any ROM nor any personal information, just images, videos and a list of games I have played or I legally own. I think it wouldn't be a problem to share it.
×
×
  • Create New...