Jump to content
LaunchBox Community Forums
jamie1981uk

Retroarch now not working.

Recommended Posts

I have Launchbox all setup and I was using 2 emulators through retroarch. one is Sega Genesis and the other is Nintendo 64. everything was working perfectly. I have not been on for a few days and I decided to put neogeo on. All the games were imported and I double clicked one and......nothing. If I right click and open with retroarch, retroarch just opens but no game. Thinking it was a issue with the neogeo I tried the N64 and Genesis and none of those work. All my other emulators work outside of retroarch through launcbox. No idea why its suddenly stopped working and ok, I could just use a emulator and scrap retroarch but surely something isn't right? On another issue. I can load a game through  neoRAGEx  but through launchbox, I double click a game and then the emulator loads and then I must click the game again. Not sure if that's how the emulator is or if I need retroarch (which sadly wont load through launchbox).

Thanks for in advance for any advice.

Jamie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the community. :) 

Have you set up a specific retroarch core for those systems? Have you moved your roms or emulator since you imported?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks bud.

I have not change a thing in retroarch. I tend to set things up and leave it. I have just updated it and copied all my cfg and what not but, still no go. I did update everything in retroarch itself. It's just funny that it was working and suddenly it's not. Like I said, I only have 2 emulators through it and I was going to do neogeo too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For something to just stop working something had to have changed.

If you can provide a screenshot of your "Edit Emulator" and "Associated Platforms" windows for Retroarch in Launchbox maybe we can see something wrong with it there.

As for NeoRageX I am fairly certain that is just how it works but then again none of us around here use it to know if there is a workaround for it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, gonna have to agree with @lordmonkus here, if it was working and now isn't then something must of changed somewhere, hence why i asked if you had moved anything and what core you are using in retroarch. The screen cap that @lordmonkus asked for could help tremendously if you don't mind.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can we see this window ?

59c6bf5bae30f_2017-09-2316_08_32-EditEmulator.thumb.png.917a2c529a91ffc771c98223bfeaebca.png

Your associated platforms look good as long as you didn't change your actual platform names because they have to match up with the platform names in the associated platforms.

Does your Retroarch work outside of Launchbox.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In your emulators you have Retroarch and another one called Sega Genesis which is using a different version of retroarch, which one are the Genesis roms using?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah that could certainly be the cause of the Genesis stuff and I also notice you have a -c for a custom config for the N64, when you updated did you move or change the location of the config. I am not sure but I think if there actually isn't a config file that could cause a problem. I am not 100% certain of that though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I remember that being correct a config command with no config will = failure

Edited by DOS76

Share this post


Link to post
Share on other sites

No idea why I had a sega genesis and retroarch but I have deleted the sega genesis one considering I'm using retroarch. So now I only have that and I have also used the emulator application path and pointed to the updated retroarch. All my settings were copied over. If I load launch box and right click a game and open retroarch I can load a game from that.

Edited by jamie1981uk
Poor spelling

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you change the emulator for your games ?

Select all your Genesis games, right click and edit them and use the bulk edit tool to change the emulator to Retroarch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok well I can tell you with certainty you have something messed up somewhere. Have a look at this mini tutorial I did for the NES and Retroarch with Launchbox, yes it's for the NES but all the same principals apply.

Did you move your games or are they on an external drive and the drive letter changed or something ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just out of curiousity, if I just take retroarch off all together and start from scratch, what would I be losing? I know the cfg would need doing but it's worth a shot if it's not going to be a major pain.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, jamie1981uk said:

Still nothing.

edit emulator.PNG

This looks like a different instance of retroarch as you now have 32x, sega cd and master system checked as well. Or did you just check them?

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, neil9000 said:

This looks like a different instance of retroarch as you now have 32x, sega cd and master system checked as well. Or did you just check them?

I checked them. It was just a fresh core I downloaded to try because the updated retroarch didn't have one downloaded for some reason. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...