Jump to content
LaunchBox Community Forums

InfinityFox

Members
  • Content Count

    276
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by InfinityFox

  1. I’ve got a number of mame games Within one of my arcade categories that don’t launch in BigBox or Launchbox. When I right click the game within LB I see there are a number of versions from North America, Asia, and Japan. When I select the game in BB it appears that it is loading one of the North American games. All of the American versions in LB and BB don’t load. I wondered if there was a way to tell BB to load a certain a version of a game within a mame archive? I thought I could unrar the particular archive and remove the non working games but thought that would break things so decided not to. Any help would be most appreciated
  2. Thank you for all the help!! I'm pleased to say everything is up and running and I couldn't be happier.
  3. Merry Christmas Zombeaver!! I had a few questions if you would be kind enough to answer them. So from your video you mention that you don't or didn't at the time use save states, instead just use in game saves. If I add the lines you gave me earlier relative_temp_feature = 1 unsafe_save_states = 1 This enables save states corect? Do I also get the option to use ingame saves as well? I ask because years ago with these systems you would bring up the save game menu and save your position if memory serves. Now I'm just getting to the point in your video where you are talking about quiting the emulator properly using f10. If you don't use this method then you use your progress. So, how does saving work in game, it sound very much like what happens when you save a game state. Other than that I know I sound like a broken record but thank you for the Awesome tutorial Also I'm probably beeing a bit dumb here but setting up FS-UAE and FS-UAE UUID as emulator entries for the same platform will create an issue with setting up the default emulator am I correct in assuming that I'll need to run two instances of the emulator to get this working? Although I still think there will be a conflict. I'm sure it simple but I've had little sleep and its not coming to me 😴😴
  4. I figured that might be the case!! Thanks for the reply
  5. Hi Zombeaver I'm just working through your tutorial and wondered if there is a way to find out which imported games don't have configs. I can only see that going one by one through my miriad of games is the only way. I wonder how the database has changed since you did your guide? Could it be that the games all have configs now?
  6. InfinityFox

    Play List Help

    I’m trying to move two games from a platform SNK Neo Geo AES to the auto generated playlist of SNK Neo Geo MVS, which was populated during my MAME import. I right click the game, go to add to playlist and SNK Neo Geo MVS. It says the game has been added but does not show up in the list. I can move the games to Arcade platform but not to the playlist. I it possible I’m missing something?
  7. It’s strange that it’s not working and like I said before I’ve had a similar problem with Launchbox not opening and that was resolved by going back to an earlier version and then up dating. I’m not sure if there are basic requirements to run LB if so check that your system is up to scratch, Jason or the other mods can help you with that. I can only suggest what I’d do if all the other suggestions are not working and that is do a clean install of windows. You have already said you have another drive, so install windows to that drive and get all the up to date drivers for your motherboard etc and install Launchbox again. I to run Win 7 and as I said have had only one problem. It’s difficult to troubleshoot and could be a number of thing. I forget what the issue was but I remember a post here last year that included a application or driver for a certain device that was causing major problems for some Launchbox user, once it was discovered everything was sorted. I think the best way forward in my mind is do a clean install of Windows on the other drive and boot from it instead of you current setup and see if you get any joy. I really hope you get things running as Launchbox is an awesome program
  8. Nice work! I’d forgotten how may classic games there were in this era. Better start playing, although there’s far to much editing and rearranging of my setup to do to play games 😀😀
  9. Mrx92, Did you get Launchbox up and running?
  10. Thank you sir, I’m now sorted Thank you for the help and useful tips, most appreciated
  11. Retro808 to the rescue!! Troubleshooting not my best forte 😀
  12. Ctr-Alt-Delete and check if an instance of LB is still running which maybe preventing it from loading up
  13. Download the program again from the download section here and make sure you get 9.1
  14. Do you have another PC/Laptop you can try Launchbox on?
  15. Otavio what’s your first language?
  16. Whe you reinstalled did it do the same as the first install
  17. Are you running the official release or a beta Mr_x92? OtavioCJR - If you have Retroarch setup correctly and the core selected but nothing’s running then perhaps you don’t have the bios for the relevant platform in the Retroarch system folder? There are a few videos in the tutorial section on Retroarch that can help you get started providing you can understand them
  18. I had the same thing happen to me during an update, but not during the initial install. LB just wouldn’t start! What I did was go into the Launchbox folder and run one of the earlier versions and that got things working, and then updated to the latest version. Of course this info won’t help you but if I was you I’d completely uninstall LB and try again and see if the direct X thing works this time around. If you have no luck, then the mods will help you but you’ll need to provide more info for them. Anyway, hope you get up and running soon!!
  19. Just want to clarify where I'm putting this command line. I've added ScummVM games and created the .bat files for the ScummVM Standalone and pointed to EpicFails launcher. I've also set the save game folder location to the ScummVM folder. I need to move the ini file now to the ScummVM folder. I see that there is a logs file, I assume that will populate in the ScummVM directory once I change the ini location with the command line. You gave me this below to put in, does the begining part need to be changed to scummvm.exe -c OR ScummVMLauncher.exe -c ?? scummvm -c G:\ Launchbox\ScummVM\scummvm.ini Can you just tell me where I need to put this ? I marked where I think you meant in the pictures below, but I'm sure it's one or the other Thanks in advance for the help and sorry to ask so many questions but I just want to get it right
  20. Thanks again! Silly me I see you gave an example a couple of posts back, missed that cheers for the help, really looking forward to getting this one up and running
  21. Was my original assumption correct with regards to the ini? Eg going through the tutorial and then moving the ini and then adding the above line into the command line parameters? scummvm -c %G:\ Launchbox\ScummVM%\scummvm.ini. would this be correct for the command line and do I include the period at the end of the lone?
  22. Thank you for the reply! i’ll be following the Launchbox tutorial for setting up ScummVM with Retroarch or possibly the standalone tutorial and as far as I can gather you add the games to ScummVM first the ini is created on the C drive and then you use epic fails ScummVM program to create all the files needed to import that will launch the games. ‘I assume you are saying when I setup ScummVM that once the games are imported I need to copy the created ini to the place of my choice and reflect that in the command line parameters for ScummVM. Then any changes that are made within ScummVM will be saved to the ini in the new location? I hope I got the gist of it? I’ll be adding the games in the next couple of day so perhaps I’ll PM you if possible, if I run into difficulties Thank you for the help so far
  23. I run my LB install from an external drive and connect it sometimes to another computer. Following the Tutorials on the Launchbox YouTube channel it seems that the ScummVM ini is created in your roaming/appdata folder on your system drive, or something like that. Any ideas how to make the ini populate in the ScummVM folder within the LB root directory. I’ve found some sort of answer at the ScummVM forum but it a bit over my head and there is no feedback so thought I’d ask here Thanks guys
×
×
  • Create New...