Jump to content
LaunchBox Community Forums

Recommended Posts

7 hours ago, C-Beats said:

@RULLUR @Stiles Are those Clear Logo's already cached (they'd be in your \\Launchbox\Images\Cache-BB\ folder)?

Stuff is in there just fine, but I don't know if doing heavy Metadata Updates might be the problem too, so sometimes I do clean the whole Cache-BB out. I just don't remember there ever being any subfolders within Cache-BB though. Today the Cache-BB folder hasn't been cleaned out in months, and when I opened it is when it gave me a "Working on it" and became unresponsive for a bit as it slowly loads up everything, but everything is there though

Link to post
Share on other sites
  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hey all, beta 2 is out now with the following: New Feature: A complete management system has been built for specifying types of supported controllers for games, including a built-in databa

Hey all, the first 11.12 beta is out now with the following: Fixed: Potential error in Big Box when switching view types and then navigating too quickly Fixed: For theme dev

Beta 7 is out now with the following: Fixed: Missing retro achievements leaderboard in Big Box Fixed: Rare error when opening a "Browse Folder" dialog window Fixed: T

Posted Images

Posted (edited)
5 hours ago, Stiles said:

I deleted all of the files in that folder and the issue is the same. It populates the first 20 or 21 logos but when I scroll through my list the rest of the logos do not appear.

Same with me, and sometimes you'll even get gaps too, and even when you scroll up it does kinda the same thing, and hard to say if these games that already had their Clear Logo already in the BB-Cache folder or not since I have tons to go through. I also have to wait forever in hopes they all load up correctly, but after waiting forever is when it seems no problem until you come back later to that same Platform and have to wait again on those Clear Logos they haven't been seen to load up. I also found that leaving the Game List and coming back when they haven't loaded up does make them show up quicker, but it's like once you scroll down some to ones not already seen is when you come across blanks again and have to back out and in again, or just wait forever for the Clear Logos to appear

I also forgot to mention that sometimes when you change the Transitions you are sometimes stuck for a while on "Please Wait", and then you get where Backgrounds for games down the Game List go from showing the Background to then the next game on the list having the Background coming up as black and then the next game on the list showing the Background in a pattern.

I've also experienced moments where you can't see a video clip in the screenshot part of BigBox, but you can totally hear it though. It rarely happens, but I guess when you change it to certain Transitions is when that happens too.

Edited by RULLUR
Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, RULLUR said:

Same with me, and sometimes you'll even get gaps too, and even when you scroll up it does kinda the same thing, and hard to say if these games that already had their Clear Logo already in the BB-Cache folder or not since I have tons to go through. I also have to wait forever in hopes they all load up correctly, but after waiting forever is when it seems no problem until you come back later to that same Platform and have to wait again on those Clear Logos they haven't been seen to load up. I also found that leaving the Game List and coming back when they haven't loaded up does make them show up quicker, but it's like once you scroll down some to ones not already seen is when you come across blanks again and have to back out and in again, or just wait forever for the Clear Logos to appear

I also forgot to mention that sometimes when you change the Transitions you are sometimes stuck for a while on "Please Wait", and then you get where Backgrounds for games down the Game List go from showing the Background to then the next game on the list having the Background coming up as black and then the next game on the list showing the Background in a pattern.

I've also experienced moments where you can't see a video clip in the screenshot part of BigBox, but you can totally hear it though. It rarely happens, but I guess when you change it to certain Transitions is when that happens too.

Delete the files in that cache folder and it should be fixed. Just give it a few minutes for everything to repopulate, especially if you have a rather large library.

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Stiles said:

Delete the files in that cache folder and it should be fixed. Just give it a few minutes for everything to repopulate, especially if you have a rather large library.

I tried that a few times, and I kinda ended up with the same issues. I even when I go in to BigBox and force things to refresh. Thing is I haven't done this since like the 3 previous Betas, so I may try this method on this Beta and see what happens since we both are dealing with the same issue

Link to post
Share on other sites
14 hours ago, wallmachine said:

See the second image

See the Debug file 

You image is of LaunchBox executable failing to open because of .NET Core requirements, not the installer. Installer should install the .NET Core 3.1 runtime for you but if it does not you can download and install it manually from here (you want the desktop runtime in the middle of the right column). Your log indicates no fatal error so if you are seeing one could you post a screen of that error.

Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, RULLUR said:

Cleaned Cache-BB, and been waiting for over 5Mins

image.thumb.png.87da84d2aca6664d06171b71bb2ea9c4.png

Are all those other Qbert logos for the same game and platform?

Link to post
Share on other sites

This is all Atari 2600. Most of them are still confused on what is actually Qbert, and what is actually a Prototype for Qb. I've for a while been trying to manually get them sorted out though, but they take up most of my Atari 2600 stuff along with Prototypes of StarFire and others

Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, RULLUR said:

This is all Atari 2600. Most of them are still confused on what is actually Qbert, and what is actually a Prototype for Qb. I've for a while been trying to manually get them sorted out though, but they take up most of my Atari 2600 stuff along with Prototypes of StarFire and others

So no, they aren't for the same file/game entry?

Link to post
Share on other sites
Just now, C-Beats said:

So no, they aren't for the same file/game entry?

Man that would bug me no end having that many of the same logos, thank Jeebus for the combine feature.

 

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, C-Beats said:

So no, they aren't for the same file/game entry?

No. they are of various versions of Qbert and Qb, but LaunchBox thought some of those prototypes of Qb was Qbert though.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, RULLUR said:

No. they are of various versions of Qbert and Qb, but LaunchBox thought some of those prototypes of Qb was Qbert though.

Alright, just wanted the extra information to help narrow down where in the process your image loading is failing.

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, neil9000 said:

Man that would bug me no end having that many of the same logos, thank Jeebus for the combine feature.

 

I do that for things of the same Region. When it comes to Prototypes, I tend to leave them be, but I may reconsider and combine with the latest version of the main instead.

I got a ton of stuff, and try do what I can to organize it better from within my own LaunchBox and BigBox and also the Game DB to avoid any errors about game's details and everything else so things can be so much easier for everyone else when they import. I've actually been more worried about everyone else's stuff turning out accurate than my own. but I know in time we'll have things getting easier and easier to organize within a personal collection too. I want everything to show up correctly on the various devices I have LaunchBox and BigBox on without having to take forever on each and each device I have

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, C-Beats said:

Alright, just wanted the extra information to help narrow down where in the process your image loading is failing.

It seems to be more on Platforms where I have a ton of games on like NES, Atari 2600, Game Boy, Game Boy Color, and so on. If I have something with around 50 games like Atari Lynx, it seems to not so much give me that problem.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

So I'm kinda doing a method similar to what @Stiles was telling, but I'm keeping the Cache-BB folder open after I cleaned it, and then running BigBox. While in BigBox I go to a Platform and wait on the Game Wheel, but I Alt+Tab over to the Cache-BB folder and watch it load up everything in alphabetical order until it's done, and then head of to the next Platform listed, a just keep doing this for every Platform until hopefully I can just scroll without any gaps or blanks ever again with Clear Logos.

UPDATE:

Apparently that doesn't always seem to work either. Sometimes it won't load in Cache-BB instantly to whatever Platform you're waiting on, which may lead you to believe there probably isn't anything new to have load up in Cache-BB as if it was done, and then you may Alt+Tab back to BigBox and still see blanks in the Clear Logos.

Edited by RULLUR
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 5/4/2021 at 11:07 PM, C-Beats said:

You image is of LaunchBox executable failing to open because of .NET Core requirements, not the installer. Installer should install the .NET Core 3.1 runtime for you but if it does not you can download and install it manually from here (you want the desktop runtime in the middle of the right column). Your log indicates no fatal error so if you are seeing one could you post a screen of that error.

I have it installed see the second image. The .NET Core Desktop Runtime also includes the .NET Core Runtime (starting with .NET Core 3.0.0-preview2). Ended up installing older version from the \LaunchBox\Updates\ folder.

The only thing the logs capture was whats in that file, see below for event viewer info details.

Note I have 32GB RAM and I only had "BigBox" opened other than normal Windows applications that open at start-up.

"RADAR_PRE_LEAK_64 simply means the OS has detected a resource intensive process running which isn't managing its memory very well (it isn't a memory leak, it is "pre-leak", meaning the OS' RADAR function thinks this could become a memory leak. The code you get with it, usually 0xc0000005, is simply a STATUS_ACCESS_VIOLATION, meaning the process tried to access memory it doesn't have (assuming it's a standard Windows HRESULT)."

Fault bucket 1653035986176506344, type 5
Event Name: RADAR_PRE_LEAK_64
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: BigBox.exe
P2: 11.10.0.0
P3: 10.0.19042.2.0.0
P4: 
P5: 
P6: 
P7: 
P8: 
P9: 
P10: 

Fault bucket 2048165516893803640, type 5
Event Name: RADAR_PRE_LEAK_64
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: LaunchBox.exe
P2: 11.11.0.0
P3: 10.0.19042.2.0.0
P4: 
P5: 
P6: 
P7: 
P8: 
P9: 
P10: 

image.thumb.png.3ad837e40d403ab1773cc76f69266f9a.png

image.thumb.png.ef91de2d3319319b030a57c4db1af57b.png

image.thumb.png.69a3a08189eb882e280247bd3488f8ae.png

image.thumb.png.d235c05c1cde7010f7cb733af038ef9a.png

Edited by wallmachine
Link to post
Share on other sites

Two of the things throwing errors are DirectX libraries. I would make sure you have your video and audio drivers up to date as well as DirectX

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
48 minutes ago, C-Beats said:

Two of the things throwing errors are DirectX libraries. I would make sure you have your video and audio drivers up to date as well as DirectX

Checked Windows Updates/Device Manager and driver sites for updates.

image.thumb.png.9e704ff1a87c4fcfa49c1ccad1ce00db.png

image.png.f57ab115c73874ab0fee1850e9fe23d4.png

 

Edited by wallmachine
Link to post
Share on other sites
  • Jason Carr changed the title to 11.12 Beta Testing
  • faeran locked this topic
  • faeran unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...